6 Lucruri Importante de care trebuie să ții cont atunci când îți educi fiica!

Voi începe cu faptul că băieții se educă mai ușor. Din mai multe motive. Băieții se nasc ”pustii” și trebuie să-i înveți multe lucruri, să investești mult în ei (dacă vorbim în mod specific despre valori și relații). Nu e atât de înfricoșător să faci undeva o greșeală dacă băiatul e încă mic, mai ai timp să cultivi multe în el. Este dificil atunci când nu ai un bărbat alături. Dar dacă bărbatul există și el este bun, atunci este suficient.

Cu fetele e altfel. Ele se nasc deja ”pline”. Pline cu valori și principii, în ele deja este incorporată grija și dragostea. De aceea, sarcina părinților este de a nu o frânge. De a nu-i face rău. De a nu arde toate lucrurile bune din ea. Fiți de acord, responsabilitatea este imensă. Și prețul erorii este mai mare. Dacă rupi ceea ce nu ai creat tu – atunci cum vei repara asta?

Fetele sunt mai sensibile. Și prin urmare, orice voce ridicată, explozie de emoții, pedeapsă – îi poate frânge psihicul. Și vei face din ea un copil mereu jignit. De aceea, ține cont de aceste sfaturi:

Tratează-o ca pe o prințesă 

Prințesele sunt diferite. Pot fi blânde și muncitoare, pot fi creative, dar pot fi și prințese războinice.

Să vezi în fetița ta o scânteie divină, chiar dacă ea este departe de înțelegerea clasică a fetiței – nu stă liniștită, luptă cu băieții, nu-i place să gătească. Chiar dacă are un astfel de caracter – ea este o prințesă. Și ar trebui să o tratezi cu respect și admirație.

Oferă-i încredere în frumusețea ei. Răsfaț-o

99% dintre femei se consideră nu prea frumoase. Chiar și cele pe care toată lumea le găsește frumoase. Pentru că, în copilărie, au auzit multe epitete despre picioarele lor strâmbe sau osoase, nasul lung, buzele subțiri sau prea pline etc.

De aceea, dacă nu-ți vei permite în privința fiicei tale astfel de evaluări ale exteriorului, în direcția negativă – asta va fi o victorie.

Învață-ți fetița ceea ce îi va fi de folos în viață

Nu o forța să studieze totul, să aibă note maxime, în special dacă ea nu iubește unele materii. Bucură-te în egală măsură și de notele mari și de cele mici. Învaț-o ceea ce nu o învață nicio școală. Cum să fie femeie, cum să construiască relații, cum să aibă grijă de sine.

Păstrează-i puritatea

Din nou – dacă fetița se naște deja plină, plină cu tot ce este mai bun, sarcina noastră este să menținem toate acestea. Păstrează-i puritatea – fizică și morală. Pentru fată, nu numai relațiile premaritale sunt periculoase. Există și alte lucruri triste – alcool, fumat, droguri, injurii, atașamentul excesiv pentru bani, gadget-uri, modă, fast-food, TV, consum. Există multe ispite în această lume, iar unele nu par atât de înfricoșătoare. Doar pune-ți întrebarea – este în folosul fiicei mele? Puritatea ei nu se pierde în asta – fizic, emoțional, intelectual, spiritual?

Respectă-i tatăl

Doar gândește-te ce îi transmiți fiicei tale. Fără să spui un cuvânt, doar cu un zâmbet răutăcios îi poți semnala că toți bărbații sunt niște nemernici. Iar ea va memora acest lucru pentru toată viața.

Dacă ai ales acest bărbat să fie tatăl ei, asumă-ți responsabilitatea. Amintește-ți doar binele care a fost între voi și spune-i fiicei tale despre asta. Cât mai des posibil. Încurajează comunicarea lor, deoarece pentru o fată tata este prima ei iubire.

Fii pentru ea un exemplu

Nu contează ce spui, contează ceea ce faci. Copiii aud ceea ce spunem, dar urmează ceea ce văd. Acesta este un motiv bun să începi tu să te schimbi, pentru a deveni acea femeie pe care îți dorești să o vezi în fiica ta peste 20-30 de ani.