Lacrimile și emoțiile tale se vor întoarce la cel care le-a provocat intenționat.

Acestea nu sunt emoțiile tale. Nici trăirile tale personale. Omul ți-a provocat aceste emoții în mod deliberat, împotriva voinței tale. Te-a insultat, te-a umilit, te-a lovit, te-a jefuit – și a provocat anumite oscilații ale creierului, ca să spun așa. Intenționat.

Iar după un timp, aceste valuri vor ajunge chiar la autorul răului. Probabil, cu amplificare. Și îi vor provoca exact aceleași reacții pe care te-a făcut să le simți. Va exista o situație în care și el va plânge, își va face griji, nu va dormi, îl va durea inima, va lua calmante.

Totul se întoarce. Și nici măcar nu e vorba de bumerang, bumerangul nu-i provoacă daune celui care l-a aruncat. Procesele unui sistem, cu care a intrat în contact alt sistem, vor fi transmise și la acesta. O undă de șoc – poți să-i spui cum vrei. Dar exact aceleași emoții va experimenta și cel care te-a făcut să suferi.

Doar că el nu înțelege care este legătura. Și niciodată nu va înțelege. Este inutil să-i explici. Dar într-un timp scurt, starea emoțională a celui care plânge și își face griji la voința cuiva, se va transmite perfect prin “telegraful mental” celui care a provocat în mod deliberat această stare. Se va găsi un motiv. Există o mulțime de motive în viață pentru care te îngrijorezi, din păcate.