Am încetat să le ofer oamenilor a doua șansă și viața mea a devenit mai bună.

Am încetat să le ofer a doua șansă celor care m-au rănit cel puțin o dată.

Cei care, odată, s-au comportat neadecvat, dur și incorect față de mine, iar după un timp s-au prefăcut că totul este bine, de parcă nimic nu s-a întâmplat. Nu voi mai închide ochii la acest comportament. Nu voi permite nimănui să mă trateze la început ca un prieten, iar apoi, influențat de dispoziția proastă, să pretindă că sunt un obiect secundar.

Nu mai am dorința să zâmbesc și să mă prefac că totul este bine, când o astfel de persoană intră în cameră cu zâmbet pe față și mă întreabă ce mai fac. Deja știe ce fac, dacă înainte de asta starea mea de spirit a fost distrusă de comportamentul lui.

Îmi pare rău, dar nu voi comunica frumos cu cei care m-au supărat. Nu vreau să le repet acea minciună, pe care ei o spun mereu, privindu-se în oglindă dimineața.

De asemenea, nu intenționez să mă comport cu ei în mod similar, deoarece cred că nu merită. Și nu o fac pentru că sunt atât iertătoare, ci pentru că nu vreau să-mi consum energia pentru aceste jocuri. Nici măcar nu-mi voi pierde timpul prețios pentru a spune cu voce tare unde ar trebui să meargă. Nu merită.

În același timp, încă mai cred în binele care există în oameni. De aceea, le ofer oamenilor exact o șansă. Este suficient să fiu înșelată o dată și nu va mai exista nici a doua, nici a treia șansă. Desigur, sunt o persoană bună, dar nici pe departe proastă.

Toți care consideră că lipsa de respect, lipsa de tact și manierele proaste pot rămâne neobservate, sunt acum la cel puțin un kilometru distanță de viața mea. Ei cred că nimeni nu-i poate opri. Dar nu este așa.

Cu aceste personaje nu mai comunic, pentru că nici discuțiile, nici șansele nu le vor schimba comportamentul. După toate situațiile neplăcute, nu voi mai lăsa astfel de oameni în viața mea, să mă abuzeze emoțional. Pot să vă spun că datorită acestei tactici de comunicare cu oamenii, am devenit mult mai fericită în ultimul timp.