Dacă îți dorești ca oamenii să nu te invidieze, respectă această regulă!

Pentru ca oamenii să înceteze să te invidieze și spună răutăți despre tine, trebuie să respecți o regulă simplă – asta îi spunea un psiholog unui actor renumit, care era obosit de calomnie și persecuție. Își făcea griji și voia ca toți să-l iubească. Voia să fie pe placul tuturor.

Actorul a devenit interesat și s-a pregătit să-și noteze regula magică! Psihologul i-a dictat: “Trebuie să fii sărac, bolnav și lipsit de talent”. În celelalte cazuri, vei fi nevoit să faci față urii și invidiei. Nu există excepții.

Chiar și maica Teresa este înjurată. Despre Gandhi se scriu lucruri urâte. Este invidiat și Nick Vujcic, care e fără brațe și picioare.

Atunci când creezi ceva și schimbi lucrurile în bine – lumea va vorbi despre tine, vei fi criticat. Pentru că reduci stima de sine a celor care nu pot crea nimic. Sau – nu vor să lucreze.

Iar realizările și faptele tale bune le provoacă acestor oameni invidie; ei fizic se simt rău, așa cum a observat antropologul Levi-Strauss.

Ai scris sau o poezie sau ai pictat un tablou – cum ai îndrăznit? Ești mai bun și eu sunt mai rău? Ai creat o familie, ai câștigat bani, ți-ai construit o carieră – acest lucru este insuportabil, ca o lovitură peste nas.

Astfel, acești oameni percep succesul și activitatea creativă a altora. Însă vor arunca noroi în tine, te vor jigni, te vor umili – pentru ei acest lucru este mult mai ușor. Fizic e mai ușor.

De aceea, este mai simplu să urmezi această regulă: îți vor da și un biscuit și se vor simți bine pe fundalul tău.

Eu însă nu-ți recomand să respecți această regulă – ce ne pasă nouă de starea de sănătate a invidioșilor? Maniacii la fel se simt mai bine când omoară. Îmi cer scuze pentru acest exemplu sumbru.

Deci, trebuie să alegi: să respecți regula și să fii pe placul tuturor. Sau să te schimbi, să-ți schimbi viața în bine. Și în fiecare zi să obții un mic succes. Și să bucuri oamenii creatori – merită să vorbești și să legi prietenii doar cu ei. Cu cei care se bucură de succesul tău.