Iată cine sunt oamenii pe care ar trebui să-i iertăm și să-i protejăm întotdeauna

Trebuie să-i protejăm și să-i iertăm pe cei care ne pot aduce un colet în spital sau în închisoare. Toți ceilalți – vin și pleacă. Și, probabil că sunt oameni drăguți și amabili care ar trebui tratați bine. Însă trebuie să-i protejăm și să-i iertăm pe cei care vin la noi cu un colet.

Un doctor spunea: pacienții cel mai des se ceartă cu cei care vin la ei în vizită. Și sunt supărați pe cei dragi (că vin rar, că le-au adus produsele greșite, medicamentele nepotrivite). Și le duc dorul celor care nu vin, care nu sună și nu scriu – pentru că numai cu oamenii apropiați au motive de certuri. Conflictele se întâmplă cel mai des între cei dragi. Pe ei suntem supărați.

Ceilalți nu au nevoie de noi, le place ceva ce avem, dar puțin probabil vor sta la patul durerii și ne vor asculta nemulțumirea. Ei au propria viață, propriile treburi de făcut. Și trebuie să comunicăm binevoitor cu ei, însă oamenii care nu ne vor abandona în vremuri dificile – lor ar trebui să le iertăm totul. În avans…

Un scriitor a ajuns în închisoare pentru comentariile sale politice. Acolo avea timp să reflecteze și iată la ce concluzie a ajuns: că atunci când era în libertate nu vorbea cu femeile potrivite. S-a dovedit că în închisoare au avut nevoie de el doar părinții bătrâni care nu-i împărtășeau convingerile, dar au continuat să-l iubească și să aibă grijă de el. Și de atunci își alegea femeia după acest criteriu: dacă îl poate vizita în închisoare sau nu. Când a fost eliberat, s-a căsătorit – se pare că găsise femeia de care avea nevoie. Dar înainte scria despre frumusețe, picioare, sâni… Acel piept este bun, pe care poți cădea în momentele dificile.

Acești oameni ar trebui iertați și protejați.

Autor: Anna Kiryanova- psiholog