5 moduri simple de a deveni o persoană încrezătoare. Aplică-le și schimbă-te în direcția bună.

Memorează-le, aplică-le și schimbă-te în direcția bună.

  1. Imită încrederea

Cât de ciudat nu ar suna asta, dar la început va trebui să imiți încrederea. Astfel acționează animalele care, în fața pericolului se prefac că sunt curajoase. Încearcă și tu să faci la fel.

2. Amintești-ți că tu ești cea care ai cele mai mari așteptări de la tine.

Ascultă-ți vocea interioară: pe parcursul săptămânii înregistrează gândurile care îți apar în minte atunci când te simți nesigură. Înregistrându-ți și analizându-ți dialogului intern, treptat vei ajunge să elimini aceste gânduri complet.

3. Ai grijă de starea ta fizică

Îți va fi dificil să arăți lumii cea mai bună versiune a ta, dacă mânânci fast-food, lucrezi prea mult, duci un stil de viață sedentar și dormi prost. Modifică-ți obiceiurile și încrederea va apărea de la sine.

4. Nu te concentra doar pe tine

Majoritatea oamenilor se gândesc cum să nu le scape o prostie sau cum să spună ceva inteligent, în loc să se concentreze pe ceea ce spune interlocutorul lor și să încerce să-și demonstreze poziția. De aceea, abilitățile lor de comunicare lasă mult de dorit.

Concentrează-te pe a-ți ajuta interlocutorul. Astfel vei putea scăpa de anxietate și, în schimb, vei primi același interes sincer.

5. Nu-ți fie teamă să faci greșeli

Cel care nu face greșeli, nu învață nimic nou. Pur și simplu trebuie să verifici dacă tactica ta funcționează sau nu. Dacă nu reușești vei merge mai departe și în cele din urmă vei găsi căi care vor duce la un rezultat mai bun.