10 Lucruri care sunt mult mai importante pentru bărbat decât o declarație de dragoste.

Bărbații iubesc cu ochii, iar femeile cu urechile: conștientizarea acestui fapt ne ajută să înțelegem cum să ne comportăm cu partenerii noștri. Cuvântul “Te iubesc” are un efect miraculos, dar cu toată puterea lui, nu trebuie să uităm să-l susținem cu fapte.

Iată ce poți face pentru bărbat pentru a-i demonstra iubirea ta:

1.Pregătește-i bucatele preferate.

”Calea către inima bărbatului este prin stomac” – acesta este un adevăr stabilit. Pregătește-i felurile de mâncare preferate, conform rețetei pe care o adoră cel mai mult. O astfel de atenție va fi apreciată de bărbatul tău.

2. Oferă-i spațiu personal și timp 

Fiecare bărbat are hobby-uri și activități preferate: fotbal cu prietenii, pescuit etc. Psihologii spun că acele cupluri unde femeia îi permite partenerului să facă ceea ce iubește cel mai mult și îl încurajează, au cele mai puternice căsătorii.

3. Cere-i sfatul

Astfel îi dai de înțeles că te interesează opinia lui – iar acest lucru contribuie la creșterea respectului de sine a bărbatului. În rezultat se consolidează relația. Dar și în acest caz, nu trebuie să exagerezi: cine va fi  interesat de o femeie care nu poate face un pas fără bărbat?

4. Mulțumește-i pentru lucrurile mici

Trebuie să faci asta pentru a-l stimula să facă treburile casnice. A rotit un bec? -”Ce bravo ești, nu aș fi reușit fără tine!”. A scos gunoiul? – “Mulțumesc”. Merge la piață după alimente? – “Ești eroul meu! N-aș fi putut căra niciodată aceste pungi. Întotdeauna mulțumește-i pentru faptele bune.

5. Îmbrățișează-l și sărută-l

Psihologii spun că omul are nevoie de îmbrățișări pentru a se simți bine. Acestea îi afectează atât starea fizică, cât și cea psihologică. Îmbrățișările sunt un semn că bărbatul nu-ți este indiferent, că te simți în siguranță în brațele lui. Fiecare bărbat are un reflex al apărătorului – și el îți va fi recunoscător că îl vezi așa.

6. Faceți dragoste

În timpul intimității, la femei se produce oxitocina – hormonului plăcerii, la bărbați – dopamina. Ambele sunt necesare pentru o sănătate bună și o dispoziție excelentă.

7. Fă-i complimente.

Bărbații adesea suferă de stima de sine scăzută și dacă nu-i spui ceva plăcut, de exemplu, că este un om bun, un erou, are o inimă bună sau că e cel mai bun soț – atunci se poate întrista. Fă-i complimente din când în când – ele vor înlocui cuvântul “Te iubesc”.

8. Îmbracă ținutele în care îi place să te vadă. 

Fiecare femeie are rochii în care partenerul vrea să o vadă. Îmbracă-le cât mai des. În ochii lui, aceasta va fi o dovadă că vrei să arați cât mai bine pentru el. Și nu uita că bărbații iubesc cu ochii!

9. Menține-te într-o formă fizică bună 

Ca și în cazul îmbrăcămintei, asta îi va arăta că vrei să fii cât mai dorită în ochii lui. Și activitățile tale sportive, dietele – toate aceste fapte sunt doar pentru el!

10. Fii un bun ascultător

Uneori și bărbații au nevoie să-și deschidă sufletul. Nu-i refuza acest lucru și cu siguranță nu-l numi un plângăcios. Nu uita că secretele comune apropie oamenii. Oricine visează la un prieten căruia să-și poată deschidă sufletul – fii un astfel de om pentru soțul tău. Uneori este suficient să-l întrebi ce face.