Iată care sunt visurile unui bărbat neadecvat despre femeia adecvată.

O femeie adecvată în viziunea bărbatului este o adevărată piatră filozofală: adică ar fi minunat dacă ar exista, dar, din păcate, nu există.

De exemplu Dan – este un bărbat mediocru, cu o inteligență medie. Dan, ca și orice alt bărbat de rând, visează la o femeie adecvată.

Cine este femeia adecvată și care sunt caracteristicile ei?

1.Ea niciodată nu-i pune întrebări. Tratează totul ușor și merge prin viață zâmbind, pentru că…

2…întotdeauna are dispoziție bună. E satisfăcută și mulțumită de tot.

3. Nu este geloasă, dimpotrivă, încurajează comunicarea lui Dan cu s*xul opus.  De ce ar avea nevoie de un sentiment atât de neconstructiv precum e gelozia?

4. Ea adoră brodatul, să curățe podelele și să lustruiască totul. Și nu consideră asta ceva deosebit: doar sunt OBLIGAȚIILE EI DE FEMEIE!

5. Alți bărbați ca specie au murit pentru ea. Nu se va uita în jur, nu, nu, nu. Chiar dacă are un coleg ce seamănă leit cu James Bond, tot nu va face nimic, ea nu este așa, ea îl iubește pe Dan.

6. Ea încearcă să ocupe cât mai puțin loc în sistemul lui de coordonate și înțelege că e doar o femeie și nu sensul vieții sale.

7. Femeia adecvată înțelege totul fără cuvinte. Dacă Dan vine acasă beat la cinci dimineața și de la el miroase a parfum de femeie, femeia adecvată nu va începe un scandal, ea îi va găsi singură o explicație rezonabilă.

8. Femeia adecvată este frumoasă, inteligentă, autosuficientă, independentă din punct de vedere financiar, gătește excelent și vorbește fluent trei limbi. Dar, în același timp, are încrederea că misiunea ei pe acest pământ este de a păstra căldura căminului familiar, iar Dan – este șeful în casă. Din simplu motiv că e BĂRBAT!

9. Și cel mai evident lucru: femeia adecvată are sânii mari, ea nu știe ce este SPM și niciodată nu o doare capul.

Să presupunem că Dan a găsit o astfel de femeie, ea a aterizat din universul paralel direct pe canapeaua lui de la Ikea.

Prima lună el crede că trăiește în paradis, sare de pe un picior pe altul și se bucură de această viață perfectă. Apoi, în sufletul lui se instalează un sentiment de neliniște și anxietate: ce urmează?

Visul idiotului deja s-a realizat. Începe criza existențială, “e plictisitor domnule, să trăiești pe acest pământ…” Dan se uită cu durere la femeia adecvată și crede că ar fi frumos ca ea să facă un scandal sau cel puțin ceva, să nu moară de atâta plictiseală. Dar femeia adecvată nu știe ce este un scandal și, cel mai important, Dan nu-i dă motive să facă unul.

Dan este indignat: cum așa? El se întoarce acasă beat, nu aduce salariul, uită de toate sărbătorile și zilele de naștere și nu-i acordă atenție femeii adecvate. Ce mai vrea? Dar femeia adecvată doar zâmbește: ”Dragul meu, înțeleg totul, treci printr-o perioadă grea.”

Dan se va gândi, se va gândi și va pleca la Maria. Ea, desigur, nu e cea mai frumoasă fată din cartier, înjură și poate găti numai ouă ochiuri, dar cel puțin cu ea nu te plictisești…