7 dovezi științifice că SINGURĂTATEA este benefică pentru corp și suflet

Oamenii tind să-i compătimească pe cei care trăiesc singuri. În special pe femei. Însă viața în singurătate are o mulțime de avantaje. Pe parcursul mai multor decenii, cercetările au demonstrat că mariajul poate fi, de fapt, dăunător atât sănătății mintale, cât și întregului corp. Știați că, de exemplu, bărbații familiști au mai multe șanse să sufere de boli cronice la vârsta adultă?

7 dovezi științifice că este așa.

1. Oamenii singuri pot fi mai fericiți!

Cercetătorii din Noua Zeelandă au studiat viața a 4 000 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 94 de ani și au constatat că oamenii singuri mai des se simt fericiți decât cei căsătoriți.

Și nu este singura dovadă. În 2014, Journal of Psychophysiology a realizat un studiu și a ajuns la concluzia că, pe termen lung, căsătoria le provoacă oamenilor mai multe reacții emoționale negative decât pozitive. Iar nemulțumirea este un factor de risc pentru dezvoltarea depresiei.

2. Oamenii singuri reușesc mai ușor să-și mențină greutatea.

Relațiile afectează greutatea. Un studiu australian realizat anul trecut a studiat 350 de mirese. Cercetătorii au descoperit că, după șase luni de căsătorie femeile cresc în medie cu 3 kg.

În 2013, revista Health Psychology a examinat sănătatea a 169 de cupluri. Aproape toți cei 338 de tineri au crescut în greutate pe parcursul a celor patru ani de căsătorie. Toți au invocat același motiv: “Odată ce te-ai căsătorit, te poți relaxa, fără să-ți mai faci griji în privința greutății.”

3. Femeile singure mai des fac sport

Conform ultimului studiu, doar 27% dintre britanicii adulți fac cele 150 de minute de sport recomandate pe săptămână. Cu toate acestea, 63% dintre femeile singure respectă această regulă. Printre bărbații singuri sau divorțați – doar 37% respectă regula.

Cercetătorii spun că de vină sunt obligațiile pe care ți le asumi atunci când te căsătorești.

4. Femeile singure au legături mai puternice cu prietenii lor.

Cercetătorii au descoperit că femeile căsătorite aproape întotdeauna își sacrifică relațiile sociale în favoarea partenerilor. Femeile (și bărbații) care nu s-au căsătorit niciodată, au relații mult mai fiabile și mai puternice cu frații, surorile și prietenii. Ceea ce înseamnă că sunt mai sănătoase și fericite.

5. Oamenii singuri au mai puține probleme cu banii

Un studiu realizat în 2004 a arătat, prin exemplul a 2000 de adulți, că o treime dintre cei căsătoriți se ceartă în mod regulat din cauza banilor.

76% dintre oamenii căsătoriți recunosc că și-au mințit partenerul cel puțin o dată, reducându-și cheltuielile. Atunci când decizi singur cum să-ți cheltui banii, nu există stres în legătură cu asta.

6. Oamenii singuri au mai multe șanse să reușească în carieră

Lipsa unei relații la începutul carierei – este o decizie înțeleaptă, dacă îți dorești să avansezi pe scara profesională. Femeile tinere fără copii și femeile necăsătorite din orașele mari (New York și Los Angeles), câștigă în medie cu 15% mai mult decât bărbații căsătoriți.

Studiile arată că, femeile cu studii superioare construiesc relații puternice și stabile, dar mai târziu decât celelalte. Deci, nu vă faceți griji: în cele din urmă, totul se va aranja. Asta arată statisticile.

7. Oamenii singuri își protejează inima

Să fii singură – înseamnă să nu suferi din cauza iubirii. Iar acest lucru reduce probabilitatea apariției unor probleme cardiace la vârsta adultă.

Cercetătorii au studiat viața a 1000 de doamne și domni căsătoriți timp de cinci ani după nuntă. S-a dovedit că o căsnicie nereușită îi face inimii mai mult rău decât bine. Acest lucru este valabil în special pentru femei.

Deci, singurătatea stabilă este mai bună decât aventurile pasionale, dar scurte.