”Îmi doresc o Zeiță!”. Dacă ai cerințe idealiste față de femeie – citește aceste rânduri!

Acest text este dedicat bărbaților care au cerințe excesive și idealiste față de femeile pe care vor să le vadă în calitate soții.

Unii își doresc alături o femeie frumoasă, dar în același timp să nu se uite nimeni la ea. Alții – să fie ”inteligentă, interesantă, strălucitoare, să-și iubească profesia”, iar apoi se plâng că ea se întoarce acasă târziu, e obosită, iar gătitul și spălatul, din anumite motive, nu o mai inspiră.

Astăzi bărbatul e încântat de silueta ei suplă și caracterul tăios, iar mâine suferă că  în casă e rece, silueta și aspectul frumos nu mai sunt argumente incontestabile conform cărora ar trebui să o iubească, să-i ofere daruri, să-i îndeplinească dorințele și în schimb să nu primească nimic.

Astăzi, compatibilitatea s*xuală i se pare cel mai important lucru, iar mâine suferă că femeia nu vrea să-i spună un cuvânt bun.

Aspectul frumos este un criteriu bun, dar nu ar trebui să fie singurul pe baza căruia se face o alegere. Odată cu trecerea anilor aspectul se schimbă, altceva ar trebui să țină oamenii împreună!

De ce încercăm să schimbăm un lucru pe altul? Pentru că noi înșine nu ne-am înțeles locul în viață, nu ne-am găsit pacea în suflet, nu ne-am determinat obiectivele, nu ne-am maturizat și nici nu înțelegem foarte clar pentru ce avem nevoie de familie.

Astfel iluziile iau mintea în captivitate – să fie frumoasă, tânără, dintr-o familie bună, să gătească gustos, să fie interesantă, inteligentă și amabilă, incredibilă, uimitoare, autosuficientă, să nu-și arate emoțiile, să nu se certe, să nu se îndoiască, să nu facă greșeli – într-un cuvânt să fie Perfectă.

Dacă ai nevoie de o zeiță pentru câteva seri, pentru a nu-ți asuma responsabilitatea – e una, dar dacă îți dorești o relație normală, o familie puternică, o parteneră de viață, atunci este vorba despre altceva.

Creșterea și dezvoltarea în relație – nu se referă doar la femei. Și pentru bărbați ar fi util să citească cărți, să asculte lecții, să urmărească oamenii în vârstă și să le ceară sfatul dacă apar unele probleme.

Bărbații adesea nu-și imaginează volumul de lucru cu care se vor confrunta în familie. Mulți cred că dacă muncesc, câștigă bani, cumpără o locuință, atunci celelalte se vor rezolva de la sine. NU, nu se vor rezolva.

E bine să ai o zeiță alături – dar trebuie să corespunzi nivelului dorit. Să te privești deschis, să-ți vezi părțile puternice și cele slabe și să fii deschis pentru oamenii pe care viața ți-i pune în calea ta.

Dacă privești mai atent, această zeiță frumoasă poate fi vecina ta, colega de clasă sau altă fată din compania prietenilor care la prima vedere nu e prea vizibilă.

Oamenii înfloresc în dragoste și grijă. Și bărbații, și femeile, și copiii, și părinții și toate creaturile vii de pe această planetă! Cred că este mai important să nu cerem, dar să oferim șanse și oportunități oamenilor pentru a-și dezvălui cele mai bune părți fiind lângă noi.

Autor – Dina Richards