Aveți grijă de oamenii puternici! Uneori ei sunt mai neajutorați decât cei slabi!

Uneori oamenii puternici sunt mai neajutorați decât cei slabi. În timpul unui uragan, rădăcina flexibilă a trestiei se îndoaie și foșnește, iar pinul se rupe și moare pentru totdeauna – spun chinezii, iar chinezii știu ce spun.

Oamenii puternici nu sunt responsabili numai pentru ei înșiși. Și nici măcar pentru cei dragi. Ei sunt responsabili pentru toată lumea care a căzut pe orbita lor. Pentru că forța atrage – spun fizicienii, iar ei, de asemenea, știu ce spun.

Oamenii puternici nu sunt mai sănătoși și mai puternici decât alții. Ei doar știu că nu au dreptul să moară, atât timp cât cineva depinde de ei. Ei sunt capabili să sară în apă în timpul unui atac de cord, să înoate până la copilul care se îneacă, să-l tragă la țărm, să se asigure că nu mai este în pericol – și abia apoi să se deconecteze. Asta spun medicii – iar medicii au văzut în viața lor mai multe miracole decât fizicienii și chinezii.

Oamenii puternici sunt și foarte singuratici. Iar motivul nu este că nu suportă pe nimeni alături de ei. Toți îi consideră puternici. Deci nimănui nu-i trece prin minte că și pe ei îi doare, le este teamă, se simt singuri sau deprimați.

Merg pe acest pământ oamenii puternici și tăcuți. Alături de ei nu este întotdeauna ușor, plăcut sau confortabil – în schimb te simți în siguranță. Ei sunt acea oaste care întotdeauna vine în ajutor în ultimul moment.

Aveți grijă de oamenii puternici.