Sufletul pereche îl recunoști într-o clipă. Ritmul său cardiac coincide cu ritmul inimii tale…

Nu fiecare a avut norocul în viață să întâlnească omul cu care ar putea vorbi, așa cum vorbește cu sine. Nu fiecare a avut ocazia să-și împărtășească visele și cele mai intime secrete cu cineva. Nu fiecare va vorbi cu tine, despre tine. Poate pentru că în această lume, este atât de dificil să-ți întâlnești sufletul pereche?

Sufletul pereche îl recunoști imediat – pe el nu trebuie să-l cunoști de mult timp, pentru a-l iubi. Sufletul pereche îl simți imediat, la fel cum simți durerea de inimă și nu contează unde și cum se întâmplă această întâlnire. 

Brusc îți dai seama că aveți același sânge și cu acest străin poți împărți și pâinea și lupta. Și dacă vreodată veți deveni dușmani, va fi o onoare, nu o nenorocire. Atât timp cât ambii știți pentru ce mergeți umăr la umăr, ținându-vă de mâini, niciun viscol, nicio tristețe – nu este groaznică.

Nu contează la ce vârstă te vei căsători a doua oară, nu contează la ce vârstă te căsătorești prima oară. Contează doar un singur lucru – cu cine, pentru că această alegere va determina ceea ce vei simți tot restul timpului.

Nu renunța și caută-l până când îl găsești. 

El va fi omul cu care te vei simți în siguranță, cu care poți fi dezbrăcată, beată, pe care îți dorești să-l săruți în frunte cu tandrețe și să-l îmbrățișezi. Acest om nu-ți va testa rezistența și loialitatea, nu te va considera Dumnezeu și nu-ți va permite să cazi nici măcar în gânduri. El știe că ești obișnuită și te doare acolo și la fel cum îi doare pe alții. De aceea va avea grijă de tine, exact așa cum vei avea și tu grijă de el: “Dacă ai nevoie – spune-mi și eu voi veni.”

Turma nu este o familie – pe ea o alegi independent. Și foarte des – ea te alege pe tine. Deoarece crești până la acel cerc de oameni, al căror ritm cardiac coincide cu ritmul inimii tale. Și nu trebuie să vorbiți mult pentru a înțelege: cu siguranță vă veți simți confortabil împreună.

Pentru că el, celălalt, este ca și tine. Doar că nu ești tu.