De ce Bărbații sunt atrași de anumite Femei? Care este secretul lor?

Există un tip misterios de femei: “Femeile atractive, iubite de bărbați.” De ce sunt iubite, ce au atât de special?

Dacă întrebi bărbații despre aceste femei speciale, ei îți răspund: „Alături de ea mă simt bine”, „mă atrage”, ”are o energie specială”.

Unii desigur spun că “Ea este mai deșteaptă decât altele” sau “Ea este cea mai frumoasă”, dar asta de cele mai multe ori este o denaturare subiectivă, pentru că întotdeauna există femei mai inteligente și mai frumoase, cărora nu li s-a acordat atenție.

Dacă e să vorbind despre atractivitatea femeilor (și a bărbaților), ne confruntăm cu fenomenul unui anumit “farmec”, de parcă acești oameni creează în jurul lor un câmp în care vrei să te oprești, în care vrei să te  întorci, din care ți-e dificil să pleci.

În mod convențional, putem presupune că “celelalte femei” au un câmp găurit sau murdar, iar “femeile iubite” au un câmp dens și curat, în care îți dorești să fii.

Dacă introducem aceste concepte: “câmpurile curate și murdare”, ar trebui să înțelegem că un câmp nu depinde de anumite lucruri abstracte, ci de evenimentele din trecut- prezent-viitor. Planul evenimentelor determină starea câmpului. Și nu doar evenimentele, ci și interpretările lor, care sunt imprimate în câmp. 

Imaginați-vă un stup. Acesta este o organizație complexă în care comportamentul fiecărui membru depinde de ceilalți. Albinele își transmit diferite semnale: ce trebuie să facă, cum să facă, de cine să se salveze, ce să dobândească. 

Societatea umană, este mult mai haotică și împrăștiată la prima vedere (acest lucru nu este surprinzător, deoarece oamenii nu sunt doar o turmă, ci și indivizi), dar de asemenea, se supune legilor de transmisie a semnalelor.

Ceea ce ocultiștii numesc “aură” și “energie”este de fapt, transmiterea stării emoționale de la o persoană la alta, astfel încât oamenii să se poată orienta mai bine în societatea lor și să aleagă legături productive.

În afară de rațiune, suntem controlați și de alte funcții ale minții noastre (inconștientul, uneori de inteligența emoțională) și ele au mult mai multă semnificație, deoarece rațiunea, de exemplu, nu poate provoca în noi dorința, dar o poate reduce (dacă reflectăm că este periculoasă, de exemplu).

Adică “atracția” față de cineva – este în mare parte recunoașterea stării sale emoționale, capitalului emoțional.

Straturile inconștiente ale psihicului direcționează omul către cel cu care îi este mai avantajos să fie alături, cel care îi va oferi plăcere, confort, prestigiu sau siguranță.

Tocmai de aceea, distribuția simpatiei este atât de neuniformă: cei care au parte de mai multă simpatie, devin mai atrăgători, magnetici.

Cu cât femeia este mai iubită, cu atât mai mult crește atractivitatea ei (carisma sau magnetismul).

Acest secret sună trist și dur, dar esența este tocmai asta. Magnetismul (atractivitatea) se acumulează în procesul unei experiențe de iubire reușite și se reduce în procesul unei experiențe nereușite. Din păcate.

Pentru a începe acumularea unei experiențe reușite, este necesară o structură mai echilibrată și armonioasă (aspect-caracter-statut), dar ea nu este suficientă. Cel mai important lucru este experiența.

Experiența este cea care formează acel câmp misterios, ea îi permite omului să se simtă astfel și să transmită aceste emoții altor persoane, astfel încât ei își doresc să fie aproape, se gândesc și tind spre acest om, într-un cuvânt – îl iubesc.