Omul care ne admiră excesiv – este cel care ne va trăda. Iată de ce…

Ne va trăda sau ne va părăsi acel om care, din prag manifestă admirație excesivă față de noi. El ne laudă și ne cântă ode. Își arată admirația și încântarea în orice fel. Iar apoi, după o perioadă scurtă de timp devine rece – fără niciun motiv. Și pentru noi, această răcire întotdeauna este bruscă. După care, deseori urmează îndepărtarea sau chiar trădarea. Omul pleacă. Uneori – se alătură dușmanilor. Dar cât de mult ne lăuda, ne admira și cât de generos își exprima dragostea și prietenia…

Există 3 motive pentru acest comportament.

1.Admirația a fost ipocrită, înșelătoare.

Acest om doar avea nevoie să obțină ceva de la noi. Să se scalde în luminile gloriei, să profite de oportunitățile noastre, să ia bani sau daruri. De aceea, ne-a lăudat pentru a obține ceea ce voia sau pentru a obține încrederea noastră. Lingușeala afectează subconștientul, cu ajutorul ei poți obține multe lucruri. Iată de ce omul s-a lingușit cu toată puterea lui. El nu avea nevoie de omul din noi. 

2. Omul a inventat o iluzie. 

El nu ne iubește, el iubește fantezia și idealul său fictiv. Apoi își dă seama că omul viu – nu este idealul pe care l-a inventat. Și se răzbuna pentru asta prin ruperea relației sau chiar prin trădare. Cu cât este mai mare admirația – cu atât mai îngrozitoare este apoi ruptura.

3. Invidia ascunsă

Omul invidios încearcă să se mintă singur, exprimând cele mai bune sentimente. Aduce laudă și admirație, dar în suflet înțelege că el niciodată nu va primi ceea ce avem noi. Tinerețea, frumusețea, banii, realizările, iubirea – exact ceea ce admiră atât de mult, îi provoacă invidie. Iar invidia inevitabil duce la trădare și răutate. 

Prin urmare, este necesar să tratăm sceptic admirația excesivă. Să observăm mai mult. Să nu avem speranțe prea mari despre dragostea și loialitatea îndelungată a unui astfel de om. În cel mai bun caz, el se va dezamăgi și va pleca să-i admire pe alții. În cel mai rău caz, ne va trăda cu prima ocazie, răzbunându-se astfel pentru dezamăgirea sa.

Autor: Anna Kiryanova