Neurologii avertizează femeile: aveți grijă cât dormiți!

Somnul este foarte important pentru sănătate. Dacă dormim suficient, suntem mai activi, mai energici și mai fericiți. Lipsa somnului provoacă anxietate, depresie și probleme de sănătate.

Este cunoscut faptul că omul are nevoie de aproximativ 8 ore de somn, însă cercetătorii au descoperit altceva. Întrucât bărbații și femeile se deosebesc după natura lor biologică, asta a afectat și somnul.

Se pare că femeile trebuie să doarmă mai mult de 8 ore, pentru că au o activitate mai mare a creierului. 

Și faptul că somnul menține frumusețea feminină, la fel, nu este un mit. Un somn suficient îi oferă corpului ocazia de a se recupera și a se reînnoi, ceea ce înseamnă că îi va permite să arate mai bine. În plus, somnul:

1.Îmbunătățește memoria.

Atunci când dormim, se întâmplă o arhivare a evenimentelor memorate. Prin urmare, este mai bine să memorezi informația seara, iar dimineața să o repeți. 

2. Îmbunătățește creativitatea.

Înainte de a crea ceva, dormi suficient. Oamenii de știință spun că atunci când dormim, componentele emoționale ale memoriei devin mai puternice, iar acest lucru poate duce la o creativitate mai bună. 

3. Realizările sportive.

Un studiu efectuat de Universitatea Stanford a confirmat că jucătorii de fotbal au avut o eficiență cu 50% mai mare, atunci când au dormit 10 ore pe zi, timp de 7 săptămâni. Atunci s-au concentrat mai mult pe joc, simțindu-se odihniți și energici.

4. Îmbunătățește atenția.

Nu poți fi atent și nu te poți concentra dacă dormi prost noaptea. Somnul este esențial pentru funcționarea normală a creierului, fiecare parte a corpului are nevoie de odihnă și recuperare. În special creierul.

5. Organismul devine mai sănătos.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Chicago, oamenii care dorm suficient, pierd mai multă grăsime. De asemenea, când simțim somnolență, hormonii ne semnalează să mâncăm mai mult.

6. Reduce stresul.

Stresul are un efect negativ asupra sănătății și crește atunci când nu dormim suficient. Un somn bun contribuie la reducerea stresului, la refacerea sistemului nervos și cardiovascular.

Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să dormiți mai bine:

-Nu urmăriți televizorul cu o oră înainte de culcare.

-Faceți exerciții fizice în fiecare zi.

-Evitați alcoolul.

-Nu beți cafea după ora 16.

-Cumpărați o saltea și o pernă bună.

-Faceți plimbări înainte de culcare.

Culcați-vă nu mai târziu de ora 12.

După cum vedeți, somnul este extrem de valoros, însă realizăm acest lucru doar atunci când nu dormim suficient.