”Nu sunt demnă de el.” Iată ce se ascunde în spatele acestui gând.

”Nu sunt demnă de el.” Ce se ascunde în spatele acestui gând?

Fiecare om, oricât nu s-ar ascunde de sine, știe tot adevărul despre el însuși. Dar se preface că nu știe nimic, pentru că în copilărie neavând instrumente de a face față valurilor de emoții negative, s-a obișnuit să intre în starea de neputință, confuzie, stupefacție.

Deci, ce știe despre sine femeia căreia i-a venit gândul: “Nu sunt demnă de el?”

Ea știe că este o femeie care nu aduce noroc. Soarta femeii – este de a iubi și a inspira, iar misiunea ei – de a aduce noroc celor dragi.  

Ea este fericită atunci când știe că își îndeplinește atât misiunea, cât și soarta, iar cunoașterea faptului că ”nu aduce noroc” – este o mare dezamăgire pentru ea.

De unde apare refuzul de a-și îndeplini misiunea? 

1. Experiența strămoșilor noștri se păstrează în memoria noastră genetică și devine ceea ce numeau Jung și Freud – inconștientul. Repetăm inconștient modelele de comportament ale strămoșilor noștri și începem să înțelegem că suntem ca și ei doar spre mijlocul sau chiar spre sfârșitul vieții.

2. Dacă, în experiența celor care au trăit înaintea noastră, au existat dureri și pierderi, atunci inconștient purtăm în noi această informație, creând modele de evenimente care în cele din urmă trebuie să ne aducă la repetarea situațiilor tragice din trecut.

3. Deoarece femeia este responsabilă de emoții, adică de ceea ce nu se vede, iar bărbații de logică, adică, ceea ce este vizibil, inițial nu se observă că femeile creează în viitor repetarea trecutului.

4. Femeia își simte starea, memoria genetică. Dar, din moment ce nu a fost martoră la tragediile din familia ei, cu mintea neagă ceea ce simte și suprimă informațiile importante care provin din inconștient. Ea numește această stare – un nonsens. Așa a învățat-o societatea.

6. La exterior este ceea ce e ascuns profund în interior și femeia devine o bombă cu ceas. Cu vibrațiile sale, ea răspândește în jurul său un câmp în care trecutul trebuie să se repete. De ce? Pentru ca adevărul să iasă la iveală și să se convingă că nonsensul ei este adevărat. Doar așa mintea îi poate permite să conștientizeze ceea ce simte.

7. Lupta dintre minte și nonsensul din inconștient o fac nefericită și-i spun că nu-și poate îndeplini misiunea. În loc de noroc ea îi pregătește iubitului său repetarea situațiilor tragice din trecut.

8. Pentru a-și salva iubitul și pe cei apropiați de viitoarea durere, ea conchide: “Nu sunt demnă de el!” Și decide să-l salveze aruncându-se din relație. Ea își interzice să-l iubească, rupe legătura cu el. Astfel îl salvează de viitoarele eșecuri.

9. Pentru a-și salva psihicul de stima de sine extrem de scăzută și de a nu se sinucide, femeie se mângâie cu gândul: “El este un nemernic. Voi găsi altul mai bun!” Și începe căutarea activă, încercând astfel să scape de adevărul despre sine, de memoria sa genetică.

10. La vârsta de 38-40 de ani, ea obosește de sine și fie se dezamăgește complet în sine ( bea alcool, se îmbolnăvește, se transformă într-o persoană fără adăpost și moare) fie scapă de mila de sine și începe să-și descopere programele generice.

11. Din păcate, istoria neamului oricărei persoane conține multe scene tragice și fiecare episod vrea să iasă din captivitatea inconștientului.