Dacă omul avansează spiritual, acest lucru se observă după 2 Semne

În Ayurveda se spune că dacă omul avansează spiritual, acest lucru se observă după două semne:

– Omul în fiecare zi devine tot mai fericit.

– Relațiile cu alte persoane se îmbunătățesc.

Dacă aceste semne nu se observă, indiferent cât de bună este practica spirituală sau religioasă, omul degradează.

Fericirea adevărată vine de la dăruire, de la sacrificiu, pentru că putem simți dragostea doar atunci când oferim. Omul egoist, lacom, invidios nu poate iubi și puțin probabil cineva îl va iubi sau va dori să comunice cu el. Prin urmare, el nu poate fi fericit.

Și putem oferi mult doar atunci când nu suntem dependenți de această lume. Cu cât avem mai puține atașamente, cu atât mai multe putem oferi și, prin urmare, cu atât mai mult putem iubi. Dacă dorința de a lua, de a primi este mai mare decât dorința de a oferi, înseamnă că depindem.

Cel care primește depinde, cel care oferă nu depinde.

În Ayurveda, cel mai vechi sistem medical, se afirmă că la baza tuturor bolilor și suferințelor stau lăcomia și invidia, pentru că aceste calități măresc egoismul, concentrarea pe sine, zgârcenia.

Și ce se întâmplă cu celula care nu vrea să lucreze pentru întregul organism, ci vrea doar să primească și să consume resursele organismului? Astfel de organe devin canceroase și dacă organismul nu scapă de ele, atunci moare.

La fel și Universul încearcă să scape de celulele canceroase – de oamenii egoiști sau chiar de civilizații întregi, încetând să le ofere energie.

Principiul de bază al armoniei – este schimbul de energii. Doar el deschide inimile oamenilor pentru dragoste și face lumea fericită. Anticul vindecător Vadi spunea că, omul este o celulă a Universului și dacă nu trăiește în armonie cu el, atunci nu va fi fericit.

Homeostazia spirituală

Egoismul, lăcomia sunt periculoase pentru că distrug homeostazia. Pentru ca ea să fie prezentă, ființa vie trebuie să elibereze energie. Dacă energia nu se eliberează, atunci ființa vie depinde de mediul înconjurător. Homeostazia începe pe plan spiritual și se extinde la cel fizic și chimic. Pentru ca homeostazia spirituală să existe, nu trebuie să depindem de lume.

Astfel, trebuie să încetăm să fim consumatori, trebuie să oferim mai mult. Dar dacă oferim la nivel fizic, emoțional și noi trebuie să luăm de undeva. Și putem lua energia numai de la nivelul divin, unde ea este în cantități nelimitate.

Prin sentimentul iubirii necondiționate spre noi vine energia principală, care se consumă pentru tot. Hrana ne oferă energie pe plan exterior, dar o ia la cel interior. Observați că oamenii care țin post periodic, sunt mult mai energici decât cei care mănâncă mult. De aceea, când ne îmbolnăvim, nu avem poftă de mâncare. Această lume cu stresul ei constant, precum și mâncarea, comunicarea nespirituală, s*xul promiscuu, anxietatea – toate ne iau energia, iar postul, singurătatea ne oferă energie.

Dar cea mai multă energie vine prin sentimentul continuu de iubire.

Prin urmare, una dintre primele reguli ale sănătății – este aceea de a iubi lumea cu toate defectele ei, de a te iubi pe tine însuți (oricum ai fi), de a-ți iubi destinul în toate situațiile de viață.