”Există doar o singură condiție – bărbatul să mă iubească.”

Uneori sunt întrebată: “Probabil ți-e greu să-ți găsești un bărbat pentru o relație pe termen lung? Ai standarde înalte, criterii … “. 

Desigur, știu cum ar trebui să fie bărbatul cu care m-aș simți confortabil. Dar criteriile… De fapt, există un singur criteriu – Bărbatul să mă iubească.

Eu înțeleg iubirea așa cum a descris-o Fromm: grijă, responsabilitate, respect, înțelegere.

Grija

Oare va veni să te ia de acasă înainte de restaurant, îți va deschide portiera, va plăti cafeaua, îți va oferi haina, te va întreba cum te simți, îți va oferi ajutor, te va vizita dacă te îmbolnăvești…? Acestea sunt detaliile comportamentului care descriu cum bărbatul înțelege grija, este o condiție normală pentru el, este capabil să se gândească la altă persoană. În unele cazuri, putem vorbi despre educație – nu a fost învățat. Dar femeia întotdeauna știe dacă este tratată cu grijă sau nu.

Responsabilitatea

Aceasta este o calitate foarte importantă pentru bărbați. Este importantă și pentru femei, însă pentru bărbați este fundamentală. Să fii responsabil pentru cei apropiați. Capacitatea de a fi responsabil pentru cuvintele și faptele tale – este o caracteristică obligatorie a unei persoane mature psihologic. Șirul ”Ai gândit – ai spus – ai făcut – ai răspuns”  – este un indicator al integrității și maturității individului. Aceasta este garanția încrederii în om.

Respectul 

Este bine când bărbatul își simte limitele personale, își protejeze spațiul personal, dar în dragoste este la fel de important să respecte și spațiul personal al femeii.

Iar asta se observă aproape imediat, după modul în care bărbatul tratează realizările, talentele și abilitățile femeii, cât de mult apreciază potențialul, utilitatea și necesitatea muncii ei.

Înțelegerea

Aceasta este cea mai dificilă componentă a iubirii, înțelegerea adesea vine doar după mulți ani de viață împreună. Însă primele semne că totul va funcționa, sunt vizibile imediat: “Nu înțeleg ce faci, dar aș vrea să-mi explici”. Este vorba despre intimitatea intelectuală, despre varietatea instrumentelor cu ajutorul cărora bărbatul cunoaște realitatea și pe sine.

Bărbatul va putea înțelege multe despre femeie și despre viața ei cu timpul, dacă vrea asta, dacă își permite să primească în viziunea sa ceva diferit, diferit de ceea ce a înțeles deja despre viață. Dorința de a asculta și a înțelege –  este abilitatea de a purta un dialog în toate etapele unei relații. Acest lucru este foarte important pentru stabilitatea și armonia relațiilor.

Desigur, atracția fizică, de asemenea, este importantă. Dar, la o anumită vârstă, încetezi să separi fizicul și spiritualul, adică apropierea sufletelor bărbatului și femeii, dă naștere dorinței, iar atracția fizică separată de alt fel de apropiere, nu mai este interesantă.

Desigur, aceste componente ale iubirii nu vin imediat, dar absența lor este evidentă din primele zile. Fără ele, relația se transformă în durere, iar asta deja nu mai este iubire.

Toate acestea pot fi numite așteptări mari. Sau pot fi numite cele mai comune, pentru că tot ce am descris sunt manifestări firești ale unei persoane mature. De ce să vrei mai puțin? Acum este momentul să fii fericită și să aștepți ceea ce-ți cere sufletul.