4 Motive pentru care bărbatul dispare din relație fără explicații. Iată ce l-a speriat!

Bărbații sunt creaturi deosebite. Ei știu ce le place și ce nu. Primul lucru pe care îl observă la o femeie – este aspectul. Dacă bărbatul te consideră frumoasă, el te va invita la întâlnire. Și pentru o perioadă, atractivitatea exterioară este suficientă. Dar, din moment ce bărbatul știe exact ce nu-i place, el destul de repede va acorda atenție conținutului tău interior. Sufletul, caracterul, obiceiurile – toate acestea sunt cruciale și mult mai importante decât aspectul.

Dar la un moment dat bărbatul dispare, fără nicio explicație. De ce face asta, ne explică Lucas McCord, specialist în relații.

1. Bărbatul observă că femeia are nevoie disperată de dragoste și de relație.

Bărbaților nu le place să-și asume responsabilitatea emoțională, atât timp cât nu le-a apărut afecțiunea. Dacă bărbatul simte că femeia “are nevoie de el” dar nu “îl dorește”, în mintea lui se conectează alarma. Un bărbat sănătos emoțional nu va dori să umple golul din sufletul sau viața femeii.

Bărbații doresc să fie cu femeia care poate trăi o viață fericită și plină fără ei. Nu este infantilism și imaturitate. Un lucru e atunci când ajuți benevol femeia cu care ești într-o relație și de care ești atașat. Și altceva e când femeia așteaptă sau chiar cere asta de la început. Asta sperie bărbatul.

2. Femeia vrea să-l uite pe fostul partener

Niciun bărbat nu vrea să-l înlocuiască pe altul. Dacă ai divorțat sau ai încheiat o relație de lungă durată, nu spera că un bărbat va accepta rolul de mângâietor. Bărbații sunt atrași de femeia în viața căreia este ordine completă. Aceste femei știu ce vor de la viață, sunt încrezătoare și nu se tem să fie singure.

Dacă îți cauți un bărbat pentru că te sperie singurătatea, potențialii admiratori “citesc” acest lucru și vor dispărea din viața ta.

3. Ești regina dramelor

Bărbații cu greu fac față emoțiilor. Ei urăsc manifestările complexe ale sentimentelor, pentru că nu înțeleg ce pot face cu ele. Atunci când femeia face o  scenă de gelozie sau spune ceva de genul: “Cred că eu te plac mai mult decât mă placi tu”, bărbatul nu știe cum să reacționeze. Și îi este mai ușor să ”fugă” decât să înțeleagă această dramă confuză.

Începutul unei relații presupune cunoaștere reciprocă, timp vesel petrecut împreună, crearea intimității și legăturii emoționale. Însă, dacă din primele zile (săptămâni, luni) începi să cântărești contribuția lui în relație, aștepți mai mult decât îți poate oferi, cel mai probabil, nu va rămâne pentru a afla dacă merită să fie cu tine, el pur și simplu va pleca.

4. Nu ești încrezătoare

Nimic nu este mai atractiv decât încrederea și stima de sine. Nu-i putem oferi nimic unui potențial partener, dacă nu avem încredere în noi înșine și nu ne respectăm ca persoane.

Femeile sunt frumoase, iar fără ele suntem pierduți. Femeile trebuie să înțeleagă că ele nu au nevoie de bărbați. Ele pot trăi perfect fără ei. Faptul că acum nu ai un partener, nu înseamnă că trebuie să te pornești imediat în căutarea lui și să faci din asta obiectivul principal al vieții tale. Relațiile devin incredibil de frumoase, dacă nu sunt umbrite de acest raid infantil numit “Am nevoie de bărbat”. Nu ai nevoie. Ești femeie și ești frumoasă. Bucură-te de tine, de viață și atunci toți bărbații vor fi la picioarele tale.

Autor: Lucas McCord, specialist în relații.