25 de Sfaturi de care trebuie să țineți cont, dacă vă doriți o relație armonioasă.

Relația – este ceva dificil. Căsătoria – de asemenea. Și, ca urmare nu este pentru toți. Dar dacă doriți să trăiți cu aceiași persoană “la bine și la greu”, aduceți în relația voastră memoria scurtă și simțul umorului lung. Veți avea nevoie de ele.

25 de sfaturi care vă vor ajuta să aveți o relație lungă și armonioasă.

1. Scapă de scenarii. Toate fanteziile pe care le-ai împrumutat din literatura romantică despre cum ar trebui să arate căsnicia, nu te ajută. Nu există un scenariu de-a gata, așa că nu te dezamăgi dacă “basmul tău” se ciocnește cu realitatea.

2. Iartă și uită. Dacă ai iertat, dar nu ai uitat, atunci asta poate fi numită iertare adevărată? Există oameni care afirmă că au iertat, dar totuși folosesc toate ocaziile pentru a-i aminti partenerului vinovăția. Cel care a iertat cu adevărat, uită cu adevărat.

3. Fiți o echipă. Uneori, viața este o luptă, indiferent cât de mult visăm să fie ușor. Căsătoria ne oferă posibilitatea să avem pe cineva lângă noi, care ne bandajează rănile.

4. Crești. Dacă la vârsta de 50 de ani ai aceleași dorințe, opinii și credințe, pe care le-ai avut la 25 de ani – doar tu ești vinovat de asta. Nu trebuie să fii aceeași persoană care ai fost atunci.

5. Și adaptează-te. Chiar dacă stagnezi, omul cu care ești într-o relație se schimbă. Nu-ți fie teamă. Îmbrățișează-l, învață de la el, fii recunoscător(e) pentru asta.

6. Călătoriți împreună. Oamenii care călătoresc sunt nevoiți să se bazeze unul pe celălalt. Călătoriile de asemenea, vă vor extinde viziunea asupra lumii și modurile în care vă apreciați relația.

7. Călătoriți separat. Îți dorești să mergi în Australia, iar partenerul tău vrea în Germania? Minunat. Faceți cât mai multe fotografii și schimb de impresii.

8. Nu calculați faptele. Unii oameni calculează ce și cât au făcut pentru celălalt. Nu faceți asta. Este un lucru copilăresc.

9. Sărbătoriți realizările mari și mici. Indiferent dacă este vorba de o promovare sau altceva, faceți tot posibilul să sărbătoriți această realizare.

10. Surprindeți-vă reciproc. Spală-i mașina soției. Lasă-l să doarmă singur, din când în când. Oferă-i flori.

11. Evitați subtextul. Acesta este un mod laș de comunicare. Dacă ai ceva de spus, spune direct. Nu sugera.

12. Faceți ordine după voi. 

13. Nu vă insultați niciodată. Nu vă numiți unul pe celălalt ”prost/proastă”.

14. Oferiți soluții, nu critici. Oricine poate critica. Dar un coleg bun de echipă va oferi soluții.

15. Citiți. Pentru a vă distrage și a pentru a vă lărgi orizonturile.

16. Sunteți egali. Nu contează cine dintre voi câștigă mai mult. Nu contează cine dintre voi are cea mai bună colecție de vinil. Nu contează nici cine are cea mai frumoasă poreclă sau cea mai bună alergie alimentară.

17. Cât mai multe complimente. Faceți asta sincer și cât mai des.

18. Respectați-vă reciproc. Soția ta are o voce puternică, o prietenă nebună și stă două ore la baie? Privește mai jos.

19. Știi când să taci. Cum să răspunzi corect la întrebarea ”Acești blugi mă fac mai plinuță?”.

20. Invitați familia la cină. Cel puțin o dată pe an.

21. Fiți autosuficienți. Învățați să vă auto-deserviți, să gătiți; învățați cum să faceți o achiziție online; cum să deconectați apa în casă; cum să instalați un bec; cum să curățați toaleta.

22. Fiți responsabili de bani. Nimeni nu trăiește doar cu iubirea. Toți au nevoie de bani. Dacă tu câștigi, întotdeauna vei fi respectat(ă). Dacă nu câștigi, ar trebui să-ți respecți partenerul și mai mult.

23. Nu uitați să fiți recunoscători. Chiar dacă s-ar părea că nu merită recunoștință.

24. Acceptați dezamăgirile cu demnitate. Vor fi momente când veți dori să renunțați. Puteți face asta. Dar există posibilitatea să faceți aceleași greșeli în următoarea relație.

25. Dezvoltați-vă cele mai bune calități. În relațiile pe termen lung puteți face asta în fiecare zi. Iar aceste calități sunt – răbdarea, loialitatea, compasiunea, încrederea.