Dacă relația de la început este o sursă suplimentară de probleme – fugi din ea!

Noi, femeile, suntem experți în a ne minți singure. La început inventăm un bărbat, apoi transferăm asupra lui toate sentimentele calde și ideile despre cum ar trebui să fie, după care suntem surprinse că el nu este deloc așa. Și era clar încă de la început, dar am decis să ne mințim, să credem că acum nu este așa, dar în timp se va schimba. Îi vom da o șansă și totul va fi bine. Apoi încă una și încă una, până când se va schimba. Credem că va deveni alt om, doar că are nevoie de timp.

Cred că soluția acestei probleme este următoarea: există lucruri unde putem face compromisuri cu ușurință. Și există lucruri în care nu există nicio cale, indiferent cât de mult îți dorești, nu poți face un compromis. Teoretic, este posibil, dar este o chestiune de principiu (de onoare, conștiință sau valoare).

La fel e și cu sentimentele. Dacă ele nu există de la început, atunci de ce ar apărea mai târziu? S-ar părea, că sentimentele cresc (în unele cazuri), doar că ele sunt artificial forțate și direcționate către o imagine, nu către persoana reală.

Undeva, probabil că există o persoană care se încadrează în imagine, dar cu siguranță nu este acest bărbat. Timpul trece și nimic nu se schimbă. Prin urmare, dacă există un dezacord în chestiunile de principiu, cred că nu trebuie să torturezi relația, e mai bine să pui punct în momentul în care acest lucru a devenit evident.

Relația – este o aerisire, o lume pentru doi, un loc de recuperare, unde te deconectezi de probleme. Dacă nu este așa, cu atât mai mult la început (!), de ce ai nevoie de o astfel de relație? Da, se întâmplă să fie ceva de salvat – atunci când dragostea dintre doi oameni este încă vie și au fost multe momente frumoase, dar dacă nu, atunci nu există o relație și nimic nu poate fi salvat.

Dacă relația încă de la început este o sursă suplimentară de probleme, îngrijorări și frustrări, fugi din ea, de preferință la celălalt capăt al lumii, astfel încât să-ți fie greu să te întorci.

Fericirea în viața unei femei nu întreabă “ce să fac” sau “ce nu este în regulă cu mine”, dacă a venit, ea se stabilește în zâmbetul fericit, te învelește cu sensibilitate și te duce în lumea sa. Și tu cunoști doar doi ochi, care reflectă fericirea ta.

Alături de o astfel de fericire, inima se liniștește.