Oamenii nu se schimbă, ei doar își scot măștile. Ceea ce nu-ți va spune nimeni înainte de căsătorie!

Într-o zi la consultație a venit o femeie epuizată, s-a așezat în fotoliu și a izbucnit în lacrimi: “De ce nimeni nu mi-a spus că va fi așa, că va fi atât de dificil?” Discuția noastră m-a făcut să reflectez. Și vreau să vă împărtășesc ceea ce nu vă vor spune niciodată nici măcar cei mai apropiați oameni.

1. Nimeni nu-ți va spune niciodată că mariajul nu te salvează – nici de probleme, nici de goliciune, nici de singurătate. Cealaltă persoană nu-ți compensează propriul defect.

2. Nimeni nu-ți va spune sincer, că e mai bine să rămâi singur(ă), decât să te agăți de această opțiune, care pare a fi unica, din cauza fricii.

3. Copiii nu întotdeauna înseamnă fericire. Copiii – înseamnă probleme, lipsa somnului, lipsa timpului pentru tine. Dacă îți dai seama de asta – minunat, iar dacă îți faci iluzii că viața ta, odată cu nașterea unui copil va mirosi a trandafiri – gândește-te bine, dacă în general trebuie să ai copii.

4. Relația – este responsabilitate reciprocă și dacă fiecare va răspunde pentru sine, nu pentru partener, atunci ambilor le va fi mai bine și mai confortabil.

5. Acele familii pe care le consideri ideale – au probleme lor. Nu există familii ideale.

6. “Te iubesc” dispare repede. Dacă nu ați învățat să comunicați, să vă respectați și să aveți grijă unul pe celălalt – nu trebuie să începeți o relație. Nu ați crescut pentru ea.

7. Dacă de la bun început nu ai nimic în comun cu partenerul tău, puțin probabil vei avea în viitor. Mai târziu să nu te plângi, întrucât erai conștient(ă) de la început pe cine ai ales.

8. Învață să-ți recunoști greșelile. Dacă ți-ai dat seama că ai făcut o alegere greșită și lângă tine nu este persoana potrivită, pleacă imediat. Nu vă torturați reciproc.

10. Oamenii nu se schimbă. Ei doar își scot măștile. Tu, cu dragostea ta, nu vei schimba niciodată partenerul. Dacă el singur va decide că tu ești cea pentru care își poate schimba viața – aceasta este alegerea lui. Însă, dacă, ai decis să-ți asumi rolul Vrăjitorului Bun – nu vei reuși nimic.

11. Nicio practică spirituală nu te va salva de problemele reale. Faptul că ai încetat să le vezi, nu înseamnă că ele au dispărut. De aceea, rezolvați problemele prin acțiuni concrete.

12. Nu trăiți după sfaturile altora și nu lăsați neprofesioniștii să intre în lumea voastră interioară sau în lumea familiei voastre.

13. Cu bărbații este simplu: ei trebuie sprijiniți, ascultați, hrăniți. Cu femeile, de asemenea, este simplu: trebuie să vorbești cu ele, să le oferi siguranță și sentimentul de iubire. Cu fiecare este simplu, dacă ești sincer și nu vrei să-ți frângi partenerul.

14. Trebuie să creați o familie și să nașteți un copil – atunci când știți exact de ce aveți nevoie de asta.

15. Dacă ai făcut o greșeală – iartă-te și mergi mai departe. Viața este prea interesantă și frumoasă pentru a o transforma cu propriile mâini într-un infern.