13 Trucuri Psihologice care te vor ajuta să scapi de NELINIȘTE

Tulburările de anxietate – sunt dintre cele mai frecvente și subestimate boli mintale. Doar în SUA sunt aproximativ 40 de milioane de adulți care suferă de tulburări de anxietate. Aceste tulburări au cele mai diferite forme. Din fericire, psihologii au dezvoltat trucuri inteligente care ne permit să înșelăm creierul și să prevenim avalanșa de stres. Iată 13 dintre ele:

1. Scrie tot ce simți

Da, scrie. Dacă vei păstra sau nu aceste rânduri, depinde de tine. Le poți arde sau poți face un jurnal din ele, dar cel mai important este să-ți pui sentimentele pe hârtie.

2. Petrece timpul cu animalul de companie.

Atunci când petreci timpul cu animalul de companie, te simți mai relaxat, mai iubit. Legătura dintre animal și proprietar este incredibil de puternică.

3. Râzi.

Râsul este o modalitate foarte bună de a-i permite corpului să elibereze ceea ce s-a acumulat în suflet. Pare ciudat, dar funcționează. Încearcă!

4. Vorbește bine despre tine.

Dacă spui lucruri urâte despre tine, atunci te vei simți urât. Vrei să-ți faci griji mai puțin – trebuie să ai o atitudine pozitivă față de tine. Acest truc te poate ajuta în diferite situații.

5. Respiră conștient.

Când îți pierzi controlul, acordă atenție respirației. Respiră profund, din plin. Permite-i respirației să te relaxeze.

6. Meditează.

Ia o pauză și meditează. Meditația îți va permite să-ți limpezești gândurile și să te relaxezi. Iar acest lucru te va ajuta să vezi totul dintr-un alt unghi.

7. Observă, dar nu judeca.

Urmărește-ți propriile gândurile, fără a le judeca. Cu cât ne judecăm mai mult, cu atât ne facem mai mult rău. Trebuie să te încurajezi.

8. Concentrează-te pe prezent.

Concentrează-te pe prezent, nu pe trecut sau pe viitor. Trăiește clipa cât mai mult posibil. Lucrează asupra acestui lucru în fiecare zi.

9. Pictează, colorează

Alege imagini care îți plac și colorează, permite-ți să te relaxezi. Este posibil să-ți placă această activitatea, chiar mai mult decât în copilărie.

10. Utilizează vizualizarea calmantă

Gândește-te la cineva sau la ceva care îți este drag. Trimite fantezia în locuri îndepărtate. Lasă-ți gândurile să se îndepărteze de realitate, cel puțin pentru un moment.

11. Ascultă muzică.

Muzica este grozavă pentru anxietate. Pune-ți căștile și ascultă ceea ce îți place. Multor oameni muzica le oferă liniște.

12. Folosește uleiuri esențiale.

Găsește parfumul care te relaxează și păstrează-l la îndemână. Utilizează-l pentru a te relaxa în cele mai stresante momente.

13. Ține în mâini un cub de gheață.

Dacă simți că ești pe punctul de a avea un atac de panică sau anxietate, ia un cub de gheață în mână. Închide ochii și liniștește-ți sufletul. Lasă gheața să se topească și concentrează-te asupra ei.