5 Superputeri Psihologice pe care le au puțini oameni. Utilizează-le pentru a deveni un om Deosebit!

“Spune-mi unde voi muri, să nu plec niciodată acolo”.

Expresia de mai sus descrie o superputere pe care puțini oameni o au. Este vorba de:

1. Autocontrol

Succesul, fericirea sau orice alt cuvânt pe care îl utilizați pentru a formula ceea ce doriți, include adesea ceea ce nu faceți. În plus, autocontrolul poate deveni un punct de pornire pentru o acțiune mai utilă (de exemplu, să asculți în loc să vorbești).

Trăim într-o lume fără restricții. Ea devine mai gălăgioasă, mai rea, mai haotică și pretențioasă. Exact din acest motiv, este timpul potrivit să te comporți exact invers și să deții o superputere pe care puțini oameni o au.

2. Ascunde-ți inteligența

“Știe-tot este omul care știe tot, cu excepția cât este de enervant.” – Demitri Martin

Dacă ești un om inteligent, probabil tinzi să arăți acest lucru. Vrei ca oamenii să știe că ești inteligent. Chiar dacă nu este ceva rău, asta te poate costa mult. Oamenilor nu le place să fie corectați. În plus, ei nu doresc ca unii să proiecteze asupra lor propria inadecvare.

Dorința oamenilor de a arăta cine sunt – vorbește despre faptul că le lipsește inteligența socială. Dacă ar avea inteligență socială, ei ar ști că, permițându-le altora să fie în centrul atenției, le permiteți să se simtă importanți.

Aproape întotdeauna este mai bine să-ți subestimezi inteligența, decât să exagerezi.

3. Împotrivește-te gândirii de grup

”Nebunia rar se întâlnește la indivizi separați, dar pentru grupuri, partide, națiuni și vârste – este o normă.“ – Friedrich Nietzsche

Dacă ești capabil să-ți formezi propria viziune asupra lumii – vei obține avantajul de a nu fi un nebun.

Este aproape imposibil să-ți formezi o viziune originală asupra lumii, întrucât ea trebuie să se bazeze pe povești înrădăcinate (doar dacă nu ești un gânditor original, ceea ce este puțin probabil). Conștientizarea faptului cât este de greu să-ți formezi credințe pure, îți oferă umilință pentru a-ți putea defini propria părere.

4. Renunță la învinuiri

“Dacă acest lucru este sub controlul tău, atunci de ce faci asta? Dacă este sub controlul altcuiva, atunci cine este de vină? Atomii? Zeii? În orice caz e stupid. Nimeni nu este de vină.” – Marcus Aurelius

Dacă nu-ți poți controla mintea, atunci ești sub influența cuiva sau a circumstanțelor. Abilitatea de a-ți controla reacția la ceea ce se întâmplă cu tine, îți oferă o sursă de putere pe care nimeni nu o poate submina.

Desigur, poți convinge persoana pe care o acuzi că nu are dreptate, dar cu ce preț? În ce măsură fiecare dintre voi este de vină în acestă situația? Tinzi să te victimizezi?

5. Învață să asculți

“Majoritatea oamenilor nu ascultă cu intenția de a înțelege; ei ascultă cu intenția de a răspunde. ” – Stephen Covey

Probabil ați participat într-o conversație unde nimeni nu asculta? O persoană vorbea, în timp ce alții așteptau o secundă de tăcere, pentru a-și spune replica.

Mai sus spuneam cât este de important să ne reținem. De ce? Atunci când îți reții acțiunile și gândurile, devii cel mai bun observator. Și în acest caz îți dai seama că te poți mișca înainte, făcând mai puțin. La început nu este ușor să înțelegem această idee – mai puțină activitate = mai multe rezultate – dar acest lucru este adevărat.