Crezi că dacă ai venit cu flori, ea te va ierta și va uita trădarea?

Ai înșelat-o și te-ai întors în familie după o lună: “Iartă-mă, diavolul m-a ademenit”. Soția ta te-a iertat, te-a acceptat. Iar șase luni mai târziu, a început discuțiile despre divorț: “Nu mai pot așa, sunt obosită. Nu mai vreau”. Iar tu te frămânți și te întrebi: “Ce s-a întâmplat? Doar a fost de acord să locuim din nou împreună. Am deschis o nouă pagină în viață. Și acum, brusc și-a amintit totul și a decis că relația noastră nu mai poate fi restabilită. De ce?”

Trădarea este o lovitură puternică asupra relației. De ce partenerii de afaceri sau prietenii evaluează trădarea așa cum ar trebui evaluată, iar soția ta trebuie să o trateze diferit? Doar pentru că ai venit cu flori: “Să uităm totul, dragă”? Probabil că l-a început, când era în șoc și lipsită de puteri a fost de acord, dar fiecare minut din viața voastră ulterioară își va aminti totul. E greu să uiți că ai un cuțit în spate.

– Nu-l cred. El zâmbește, bea ceai, mă atinge, îmi spune “iubita mea”, iar eu mă gândesc doar la un singur lucru: “Este un trădător”. Asta îmi povestea o femeie care a trăit o astfel de experiență. ”El m-a trădat! Iar eu fiind șocată, nu gândeam clar, credeam că îmi va fi mai ușor dacă se va întoarce … Iar acum, trebuie să mă comport de parcă nu s-a întâmplat nimic. Nu pot! Îl urăsc.”

Această femeie nu a cerut divorțul și nu a trăit ascunzându-și furia surdă, doar pentru a fi în rândurile celor căsătoriți. Această familie nu s-a destrămat. Pentru că soțul îi suporta lacrimile, isteria, acuzațiile. Și nu doar le suporta, dar cu fiecare faptă îi arăta că îi înțelege sentimentele. El i-a câștigat din nou încrederea. Pentru ca femeia lui să se convingă că nu o va mai părăsi niciodată. Orice s-ar întâmpla. Chiar dacă până la sfârșitul vieții ea îi va spune: “Nu te cred.”

Iar tu, de îndată ce soția ta se plângea de durere, te încruntai: “Cât se mai poate!” “Ne-am înțeles să uităm totul! Voiai să trăiești de parcă nu s-a întâmplat nimic. Dar s-a întâmplat. Dacă vrei să-ți salvezi căsătoria – recunoaște asta. Privește-ți necazul în ochi. Plângi împreună cu cea care te iubește și te urăște. Stai în genunchi în fața ei. O dată, încă o dată și de o mie de ori dacă este necesar.

Să ai grijă de cel rănit, să-i vezi suferința, să-i auzi blestemele: “Ce mi-ai făcut? Ce ai făcut!” – nu este ușor. Dar în caz contrar o vei pierde. Soția ta va muri, va fi o străină, o femeie care te disprețuiește, care va divorța: de ce ar trebui să trăiască lângă un străin?

Și, mai ține minte că această cicatrice, chiar dacă se vindecă, oricum nu dispare. Și după 10 ani uneori o veți simți ambii. Și după 20 de ani, când ea va privi fotografiile voastre din 2013, se va gândi: “A fost în acel an când m-a înșelat”.

Ești gata pentru asta? Ești sigur? Atunci îți doresc toate cele bune. Încă veți avea zile fericite. Vei vedea.