Irezistibila Sophie Marceau: Cum să devii vedetă de film la 14 ani și să începi o viață nouă la 49!

În data de 17 noiembrie și-a sărbătorit a 52-a aniversare una dintre cele mai cunoscute actrițe ale cinematografului francez modern – Sophie Marceau.

Aventurile vieții sale ar putea deveni un scenariu excelent de film. La 14 ani ea a devenit vedetă de film, la 16 – iubita și muza regizorului polonez Andrzej Zulawski, la 29 a jucat în ,,Braveheart” alături de Mel Gibson, la 32 – rolul iubitei lui Bond în filmul ,,The World Is Not Enough”. Iar la 49 de ani ea a întâlnit o nouă iubire și a început totul de la capăt.

Pe platoul de filmare, Sophie Maupu a nimerit întâmplător: prietena ei a auzit, că Claude Pinoteau caută actori adolescenți pentru noul său film și a decis să meargă la audiții. Sophie a mers să-i țină companie și pe neașteptate a obținut rolul principal în filmul ,,Boom”. Pelicula a avut un mare succes și în 1982 a fost filmată continuarea, pentru care Sophie a obținut premiul ,,Cesar” în nominalizarea ,,Cel mai bun debut și cea mai promițătoare actriță”. Pseudonimul și l-a ales după denumirea autostrăzii, care a adus-o la audiții.

La 16 ani, actrița a rupt contractul cu una dintre cele mai mari companii de film franceze. În curând, ea a părăsit Franța și plecat în Polonia alături de regizorul în vârstă de 42 de ani Zulawski.

Sophie a devenit muza și concubina regizorului, care o filma în toate filmele sale. Acestea nu aveau același succes ca și cele anterioare în care se filmase fata, însă ea nu regreta nimic. Atunci când Sophie a plecat la Hollywood să se filmeze în celebrul film despre Bond, regizorul a urmat-o, fiindu-i frică să nu o piardă. În curând, Sophie a născut un fiu, însă asta nu i-a salvat de la despărțire. Au trăit împreună 17 ani.

În anul 1997, Sophie Marceau a jucat rolul Annei Karenina în ecranizarea americană a romanului lui L. Tolstoi. La 34 de ani, femeia a sărbătorit 20 de ani a carierei sale de actriță, lucru la care alții puteau doar să viseze.

În anul 2002, Sophie Marceau s-a căsătorit cu producătorul american Jim Lemley și i-a născut o fiică. Romanul nu a durat mult și s-a sfârșit în 2005. Tot în această perioadă, Marceau a filmat primul său film de lung metraj – ,,Parlez moi d’Amour”. Actrița de multe ori susținea în interviuri că în cinematograful francez lipsesc ideile noi și a încercat să își pună propria amprentă în acest domeniu.

Pe platoul de filmare al filmului său ,,La disparue de Deauville”, Marceau l-a cunoscut pe Christopher Lambert, despre care mai târziu a spus: ,,Eram în căutarea unui actor bun, dar l-am găsit pe Christopher – bunul meu prieten și iubitul meu soț.” Căsnicia lor a durat 7 ani, după ce actrița a rămas o perioadă de timp singură: ,,Eu nu sunt obișnuită să nu am alături un bărbat, –a recunoscut Sophie. – Întreaga mea viață am iubit pe cineva, începând cu 17 ani, și am avut un mare noroc să mi se răspundă cu aceleași sentimente.”

Iar la ai săi 49 de ani, fără să se aștepte, Sophie Marceau a întâlnit o nouă iubire… în bucătărie. Alesul ei a devenit chef-ul Cyril Lignac – vedeta show-urilor culinare franceze în vârstă de 38 de ani. Actrița nu comentează această relație, dar nu se teme să înceapă totul de la început.