Cum faci omul să-ți spună adevărul? Iată 7 TRUCURI psihologice.

Anchetatorii folosesc un șir de tehnici psihologice pentru a face suspectul să spună adevărul. Cele mai multe dintre ele sunt metode care provoacă frică. Însă noi, oamenii obișnuiți, nu avem de-a face cu infractorii și suspecții, dar putem folosi câteva trucuri pentru a afla unele informații de care avem nevoie, fără a provoca frică.

Iată 7 trucuri care îți vor permite să afli adevărul.

1. Curiozitatea

Pune-i interlocutorului cât mai multe întrebări provocatoare. Ele întotdeauna trezesc interesul persoanei cu care vorbești. Astfel de întrebări ar trebui să fie destul de interesante și să presupună că deții anumite informații pe care el nu le deține. Atunci când oamenii își dau seama că există un gol în cunoștințele lor, pentru ei este ca o mușcătură de țânțar pe care neapărat trebuie să o scarpine. Cu cât reușești mai mult să-i menții curiozitatea, cu atât e mai puternică senzația de mâncărime.

2. Recompensa

Încearcă să lauzi omul cu care comunici: ”Wow ce poveste inspirată”. Dar cel mai mult, oamenii adoră să primească o informație interesantă în schimbul altei informații. Aceasta este baza principiului quid pro quo . “Îmi spui secretul tău și eu ți-l spun pe al meu.” Cu ajutorul acestui truc poți afla cu ușurință adevărul de care ai nevoie.

3. Joacă pe emoțiile lui.

Gândește-te la emoțiile pozitive și negative și la modul în care cunoașterea și înțelegerea acestor emoții, te pot ajuta să afli adevărul. În plus, există un motiv pentru care emoțiile negative te vor ajuta să-ți atingi obiectivul mai repede. Oamenii tind să vorbească mai mult și mai emoțional despre ceea ce este dezgustător, inacceptabil, ceea ce le-a provocat durere și furie.

4. Hrănește-i ego-ul

Poți fi cinic spunând că atitudinea lingușitoare este un gunoi arogant. Dar ea chiar dă roade. Lingușirea – este o metodă care funcționează oricând și oriunde. Mai mult decât atât, lingușirea competentă – este cheia cooperării. Ea te face mai atrăgător și mai prietenos în ochii interlocutorului. Oamenii care știu cum să complimenteze corect, obțin un avantaj psihologic.

5. Sau suprimă-i ego-ul

Acest truc este opusul celui anterior. Dacă este realizat corect, atunci “atacul” demnității omului îl mută într-o stare emoțională vulnerabilă și îl face mai vorbăreț. Trebuie să utilizezi dorința interlocutorului de a restabili legătura cu tine. Astfel, poți afla adevărul, pentru că el însuși ți-l va spune. Dacă faci acest truc greșit, atunci vei respinge puternic omul. De aceea, urmărește-i limbajul corpului. Dacă interlocutorul încearcă să se îmbrățișeze, își coboară umerii și își înclină ușor capul – ai reușit să-l faci vulnerabil. Exact în acest moment oferă-i posibilitatea să se reabiliteze, oferindu-ți informația necesară.

6. Elimină frica

Depășirea fricii în față celui în care îți dorești să ai încredere – este unul dintre cele mai puternice instrumente din arsenalul tău. Oferă protecție: emoțională sau fizică, dacă situația o cere, pentru a-i inspira încredere interlocutorului, apoi continuă conversația. Încearcă ceva de genul: “Va rămâne între noi”, “voi lua secretul în mormânt”.

7. Tăcerea

Tăcerea incomodă face oamenii să privească în telefoane, să-și schimbe poziția sau să privească spre ușă, în speranța că va veni cineva și va rupe tăcerea. Ca urmare, unul dintre interlocutori nu poate tolera această pauză ciudată și începe conversația. Asta te va ajuta să afli adevărul, dacă vei susține conversația și vei pune întrebări. Mai devreme sau mai târziu, omul va spune ceva în favoarea ta.