„Peste 3 ani te pot alunga de acasă”. Scrisoarea sinceră a unei mame pentru fiica sa

Această scrisoare a devenit virală pe internet în câteva ore. O mamă i-a adresat fiicei sale de 15 ani o scrisoare, dură, dar sinceră și binevenită în același timp.

„Scumpa mea,

Peste 3 ani eu te pot alunga de acasă. Sună groaznic, da? Însă chiar și așa. La 18 ani o să ai două opțiuni: mergi la universitate și eu te susțin așa cum pot până vei termina sau renunți la studii ( n-o să te judec pentru asta) și îți găsești o slujbă, ca să-ți asiguri existența. Eu nu voi întreține o fată de peste 18 ani, care nu învață și cred că așa e corect. Ai 3 ani ca să alegi… Apropo, noi cu tatăl tău deja ne-am gândit la reamenjarea locuinței. Camera ta va fi dormitorul nostru.

Ești minunată. Ești frumoasă și foarte deșteaptă. Tu ești mult mai bună ca mine. Te știu de 15 ani și ești mai bună decât mi-am putut imagina eu. Dacă cineva nu înțelege asta, sunt probleme sale.

Eu nu sunt un exemplu pentru tine. Tu ești altfel, ești o personalitate, tu nu trebuie să iubești ceea ce iubesc eu. Ai tot dreptul să-ți alegi valorile în viață, însă ține minte că responsabilitatea pentru alegerile tale o porți doar tu.

Ești liberă. Eu nu aștept nimic de la tine. Tu poți alege să fii măturător de stradă, manichiuristă, casnică, busness-analyst, office manager sau casier. Eu n-o să mă amestec în viața ta, dar nu uita de ce-am spus mai devreme.

Tu nu-mi datorezi nimic. Eu nu te-am crescut pe datorie și nu consider că ești obligată să-mi asiguri bătrânețea fără griji. Fă ceea ce crezi tu că e corect.

Ai o casă. Orice s-ar întâmpla să știi că îți voi fi alături și o să te ajut atunci când o să ceri.

Eu am viața mea. Eu nu sunt obligată să-mi las treburile mele pentru tine și să alerg la orice fluerătură a ta. Eu pot să te ajut, dar nu sunt obligată.

Tu ai viața ta. Tu vei decide cu cine să te căsătorești, când să faci copii sau de cine să divorțezi. Viziunile, convingerile mele nu ar trebui să te influențeze. Procedează așa cum îți spune inima și rațiunea. Orice ai face, vei rămâne fiica mea și n-o să mă pierzi.

Ține minte: eu te-am născut nu ca să fii fiica mea. Eu am adus pe lumea asta o persoană care să-și trăiască propria viață. Trăiește!

P.S. Numai să nu deconectezi telefonul, pentru că îmi fac griji.”