Calm, doar calm! Iată de ce nu trebuie să reacționezi la tot ce te irită!

Scriitoarea Rania Naim scrie despre viață, dragoste, muncă și calea spre succes. Ea își împărtășește lecțiile de viață pe paginile site-ului Thought Catalog:

,,Încep să-mi dau seama, că nu este neapărat să mă răzbun pe cei care m-au rănit. 

Încep să înțeleg faptul că matur poate fi numit doar acel om, care evită conflictele și nu le creează singur.

Încep să realizez faptul că, atrăgând atenție doar asupra lucrurilor negative, pierdem din energia noastră și scăpăm din vedere toate lucrurile bune care se întâmplă în viață.

Încep să realizez că nu pot să le plac tuturor, nu-i pot face pe alții să mă trateze așa cum vreau eu. Și asta e normal.

Încep să realizez că încercările de a câștiga pe toate fronturile sunt foarte epuizante și îmi fură mult timp, lăsând doar un gol în interior.

Încep să îmi dau seama că dacă nu reacționez la cuvintele cuiva, asta nu înseamnă că nu-mi pasă. Vreau să încerc să mă depășesc. Vreau să învăț o lecție din această situație. Aleg liniștea sufletească, asta este ceea de ce am nevoie cu adevărat.

Nu mai vreau să clarific relațiile. Nu am nevoie de oameni, în prezența cărora mă simt plină de defecte. Nu am nevoie de certuri și prieteni falși.

Încep să înțeleg un lucru: uneori tăcerea este mai bună decât orice explicație. 

Încep să înțeleg: reacționând la atacurile adversarului, îi oferim putere prin emoțiile noastre. Nu ai cum să îi controlezi pe alții, îți poți controla doar propria reacție, propria metodă de a percepe situația și faptul cum aceasta te influențează.

Încep să realizez, că în mare parte, astfel de situații nu spun nimic despre noi, dar spun multe despre cei care le creează.

Încep să realizez că, probabil, toate aceste dezamăgiri sunt necesare pentru ca noi să învățăm să ne iubim pe noi înșine și să ne apărăm de persoanele care încearcă să ne abată din drumul nostru.

Încep să realizez un lucru: chiar dacă voi reacționa, asta nu va schimba nimic, dar în acest mod voi dobândi dragostea și respectul oamenilor, aceasta nu va afecta deloc părerea lor despre mine.

Uneori este mai bine să renunțăm la situații sau la oameni, este mai bine să nu mai căutăm explicații și răspunsuri. 

Încep să realizez faptul că nu trebuie să ne axăm pe ceea ce se întâmplă în jurul nostru, e mai bine să ne concentrăm asupra la ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

Concentrează-te asupra păcii tale interioare. Conștientizează acest lucru: pentru a trăi fericit și a fi în armonie cu tine însuți, trebuie pur și simplu să încetezi să reacționezi la orice fleac care te deranjează.”