Dragostea adevărată există! Aceste istorioare frumoase o să te convingă de acest fapt!

Am adunat câteva istorioare frumoase și scurte care o să te facă să înțelegi: cum este ea – dragostea adevărată.

Mi-am pus parolă la laptop, pentru că nu vreau să fie plin de jocuri sau viruși. I-am spus soțului că poate folosi laptopul meu doar dacă va ghici parola din 3 încercări. A ghicit-o din prima, scriind ,,TeIubesc”.

***

Bunelul meu a fost internat în spital cu 3 zile înainte de a împlini 47 de ani de căsnicie cu bunica mea, a avut un micro-accident vascular. Însă asta nu l-a împiedicat să o surprindă frumos: i-a scris o poezie și i-a cumpărat flori, chiar dacă medicii i-au interzis să părăsească spitalul. Iar atunci când ea a venit și l-a văzut cu flori a început să plângă.

***

Într-o zi am venit acasă foarte enervată, tocmai tremuram de furie. Văzând în ce stare sunt, soțul a umplut cada cu apă caldă, m-a așezat în ea, mi-a dat câteva rățuște pentru baie și mi-a zis să-i povestesc ce s-a întâmplat. Am organizat o luptă între rățuște în largul mării spumoase în timp ce mă plângeam de viață, iar în pauze soțul îmi băga bucățele de ciocolată în gură.

***

Mergeam în autobuz. La una din stații urcă o bătrânică împreună cu un moșneguț. Ea îl ținea atât de strâns și drăguț de mână, iar el s-a înșfăcat de ea ca de unicul suport. Nu s-au așezat pe scaune. Când a fost anunțată următoarea stație, bătrânica i-a zis: ,,Haide, împinge-te de la perete și să mergem!” În acel moment m-am gândit: ,,Ce bine ar fi ca fiecare să aibă la bătrânețe așa o persoană care să te susțină în orice moment.”

***

Locuiesc împreună cu mama. Am un iubit cu care intenționăm să ne căsătorim. Recent, mama s-a îmbolnăvit destul de grav, și-a pierdut locul de muncă, iar problemele cu banii au devenit și mai mari, aveam nevoie de multe medicamente. I-am spus iubitului meu despre asta, iar el nu a spus nimic apoi a plecat. Am crezut că nu se va mai întoarce și că m-a părăsit pentru că nu are nevoie de problemele noastre. Peste o săptămână a revenit și mi-a dat un plic cu bani, spunându-mi ,,Cumpără tot de ce este nevoie și nu te mai îngrijora atât.” El și-a vândut mașina ca să ne ajute.

***

Sunt căsătorită de 8 ani. Soțul practic nu mi-a spus niciodată că mă iubește. El pregătește cina, face temele cu fiul nostru, iar aseară m-a surprins și mai mult: mi-a pus pe calorifer hainele în care mă îmbrac prin casă, pentru ca atunci când mă voi întoarce de la serviciu înghețată de frig să mă îmbrac în haine călduțe. Uneori nu e nevoie de cuvinte frumoase, doar faptele contează.

***

Mama mea are probleme cu inima. Când tata pleacă în deplasări pe mai mult timp, eu merg și stau cu ea. Aseară îl așteptam împreună pe tata, el întârzia. Mama își făcea griji: era palidă, slabă, dar frumoasă. La prima vedere părea calmă, dar mâinile îi tremurau. Dintr-odată s-a auzit ușa. Mama a alergat spre tata, l-a cuprins și i-a spus ceva încet strângându-l în brațe. El a sărutat-o, iar eu nu puteam să-mi ascund zâmbetul. Iubirea lui este cel mai bun medicament pentru ea.

***

Îmi amintesc, când eram studentă am plecat în alt oraș pentru a susține examenele. Era luna februarie, la noi era călduț și m-am pornit într-un palton subțire și pantofi cu toc. După ce am ajuns în capitală, timpul s-a schimbat brusc, a început să ningă și să înghețe. Mergeam spre universitate și mă gândeam: Doamne, ce voi face timp de trei săptămâni dacă va fi la fel de frig.” Ajung la intrare, iar acolo mă așteaptă soțul cu o geantă în mână. Pe atunci nu aveam telefoane mobile. Îl întreb: ,,Ce cauți aici?” iar el îmi răspunde: ,,Am văzut prognoza meteo, ți-am adunat hainele groase și am venit să ți le aduc.”