De ce femeile în vârstă nu mai doresc să se căsătorească?

Recent, mi-a atras atenția povestea unei femei de 57 de ani. Acesta putea fi exprimată în trei cuvinte: „Ea a obosit.”

Acum câțiva ani, s-a căsătorit cu un bărbat de aceeași vârstă. Aștepta să îmbătrânească alături de el, să se relaxeze și să se distreze împreună. Își făcea multe planuri pentru viitor – să călătorească, să cunoască lumea. Dar totul s-a dovedit a fi diferit de ceea ce își imaginase.

În primul rând, toate treburile casnice erau pe seama ei. El nu-și asuma prea multe. Refuza să facă ordine, îi cerea să aibă grijă de alimentația lui. Acum avea mai multe preocupări. Însă, până nu demult nu acorda atenție acestui lucru.

Ultima picătură a fost atunci când nepotul soțului ei s-a mutat în casa lor. Băiețelul era elev în clasa întâi, pe care părinții l-au pus pe umerii bunicului, care, la rândul său l-a încredințat soției sale.

Probabil înțelegeți ce înseamnă un copil în clasa întâi. El trebuie condus la școală, trebuie să-i gătești, să faci temele împreună cu el. Femeia, nu avuse astfel de probleme nici în tinerețea ei, ea neavând copii. Iar acum percepe această agitație ca fiind o muncă extrem de grea.

Viața ei după căsătorie nu s-a îmbunătățit, ci s-a înrăutățit. Are mai multe griji casnice, mai puțin timp pentru sine, un nepot străin și dacă și soțul mai are probleme de sănătate? Femeia tot mai des a început să se gândească la divorț.

Se spune că femeilor în vârstă le este mai dificil să-și găsească un partener. Uitați-vă câte femei de peste 50 de ani sunt necăsătorite. Și cred că, în principiu, ele nici nu au nevoie de căsătorie. Voi ce credeți?