Fă aceste 3 lucruri în fiecare zi și vei putea depăși orice situație dificilă

A fost odată un bătrân care avea mulți copii și nepoți. Întrucât a trecut prin multe greutăți, viața i-a oferit multă înțelepciune.

Bătrânul comunica foarte mult cu urmașii săi, îi îndruma, le povestea lecții de viață, amintiri și le dădea sfaturi. Într-o zi, nepotul cel mai mare l-a întrebat:

-Bunicule, cum ai reușit să păstrezi acest echilibru și această stăpânire de sine? Doar ai trecut prin atâtea?

-Dragii mei, eu întotdeauna m-am străduit să-mi feresc inima de ispite. Când eram tânăr, un preot bătrân m-a învățat să fac 3 lucruri. De atunci, în fiecare dimineață când ies din casă eu procedez în felul următor:

În primul rând, ridic ochii spre cer pentru a ține minte că acolo este Tatăl Meu. El are grijă de mine, mă păzește și mă îndrumă…

În al doilea rând, îmi cobor privirea în pământ și conștientizez cât de puțin loc e nevoie pentru mormântul meu.

În al treilea rând, privesc în jur și văd că sunt oameni care suferă mai mult ca mine. Și aceștia sunt cei bolnavi, orbi, surzi, muți, șchiopi, nevoiași, vagabonzi ș.a.

După ce făc toate astea, eu căpăt putere și răbdare să merg mai departe… Să fiu recunoscător pentru ceea ce am, să fiu sigur că cineva mă susține și mă păzește și să știu cu siguranță că faptul că mă trezesc în fiecare dimineață este cel mai mare dar pe care îl pot primi.

Aceste 3 lucruri m-au ajutat să trec prin războaie, necazuri și neajunsuri. Dacă le vei face și tu, o să depășești orice greutate și vei căpăta pace și armonie în suflet.