Cum recunoști omul tău? Iată 7 SEMNE distincte.

Recent am fost întrebată, cum poate fi recunoscut ”omul tău”. Și primul lucru care mi-a venit în minte a fost – bucuria. Toți îndrăgostiții la început simt euforie, astfel funcționează hormonii iubirii. Însă bucuria că te-ai întâlnit cu ”omul tău” este diferită – simți bucurie că acest om există pe pământ.

Cum recunoști omul tău?

Te bucuri că acest om există – cu toate calitățile, abilitățile și caracterul său. Această bucurie nu este atât despre: “Cât de bine mă simt lângă el”, ci mai degrabă  despre cât de bine este că există pe pământ.

Cu omul tău îți dorești să fii într-o relație, dar nu ești atașat(ă) până la moarte de acest rezultat. Te simți bine atunci când și el se simte bine. Chiar dacă este imposibil sau nu reușiți să fiți împreună, ești fericit(ă) că sufletul lui trăiește și găsește fericirea.

Cu omul tău, simți o acceptare care probabil niciodată nu a existat în viața ta. Ești acceptat(ă) cu toate defectele tale (cu furia, isteria, rușinea și egoismul tău), ești acceptat(ă) așa imperfect(ă) cum ești. Cu toate acestea, omul tău nu va tolera totul, el îți va spune din profunzimea iubirii sale, unde te împiedici și unde provoci durere.

Cu omul tău devii ceva mai mult, ca personalitate. Dezvoltarea are loc în multe direcții. Cu omul tău îți dezvălui pe deplin abilitățile, îți modelezi propriile scopuri și planuri, se întâmplă o avansare profesională, feminitatea/masculinitatea se  dezvăluie în întregime, sfera de interese și hobby-uri se extind. Cu omul tău te simți complet(ă) și încrezătoare.

Cu omul tău te simți în liniște. Asta nu înseamnă că veți fi scutiți de certuri și conflicte, dar există un sentiment profund de liniște, de parcă sufletul și-a găsit adăpostul. Conflictele însă nu separă, ci dezvoltă identitatea partenerilor și însăși relația.

Cu omul tău nu există jocuri masculine-feminine, chiar și la începutul relației. Flirtul, cochetatul – da, manipularea conștientă și provocarea durerii – nu. Comunicarea se întâmplă cu senzația ești important și egal. Jocurile de-a puterea-supunerea sunt posibile numai la etapa de elaborare a scenariilor inconștiente.

Cu omul tău crește conștientizarea. Simți mai subtil, percepi viața mai luminos. Te înțelegi mai bine, îți descoperi părțile dureroase și inconștiente, îți tratezi cu grijă traumele. Acceptarea se extinde și asupra experienței și asupra dificultăților care au fost. Oamenii într-un astfel de cuplu se vindecă reciproc.

Să întâlnești omul tău – este un test și o mare fericire. Pentru a obține toate astea de la o altă persoană, mai întâi trebuie să înveți să le oferi. În caz contrar, oricât de mult îți dorești această întâlnire, nu vei pregătit(ă) pentru ea. Această întâlnire va dezvălui tiparele și modelele obișnuite și îți va cere să-ți revizui  convingerile. Dar fericirea pe care ți-o aduce relația cu „omul tău„ merită această muncă sufletească.