Iată cum IUBIREA neîmpărtășită te poate schimba în bine

Iubirea neîmpărtășită – e groaznică. Să iubești pe cineva știind că acest om nu te va iubi niciodată așa cum îl iubești tu – este un sentiment dureros. Dar nu-i permite să-ți afecteze stima de sine.

De fapt, e chiar mai bine că în viața ta există iubirea neîmpărtășită. Iată de ce:

Îndrăgostirea ne ajută la reînviem emoțiile. Atunci când te îndrăgostești, oferi o parte din tine. Ai grijă de cineva. Chiar dacă relația eșuează, știi că ești capabilă să iubești. Și ar trebui să fii mândră de asta.

Îți amintești momentul când l-ai privit și totul a devenit diferit? Te-ai simțit atât de vie, ai experimentat ceva ce probabil n-ai mai simțit până acum. Desigur, îți dorești ca și el să simtă același lucru. Iar pentru asta trebuie să fii mai conștientă în deciziile tale, cu cine te întâlnești și construiești relații.

Pentru asta trebuie să eliberezi iubirea neîmpărtășită. Să-ți oferi timp pentru a suferi – nu doar din cauza pierderii potențialului viitor cu acest om, dar și din cauza pierderii celorlalte fantezii despre el.

Relația pe care ți-o imaginai – cea care se picta în mintea ta de fiecare dată când îi prindeai privirea – nu este reală. Trebuie să simți această pierdere. Unii vor spune că, din moment ce nu te-ai întâlnit cu el, nu ar trebui să suferi așa. Nu-i asculta. Sentimentele tale sunt importante. Repetă-ți acest lucru.

Dacă ți-e greu să-l eliberezi, gândește-te la aceste lucruri: prezența acestei persoane în viața ta te împiedică să crești? Această relație îți reduce stima de sine? Dacă răspunsul este da, atunci e timpul să renunți la acest om. Obiectul iubirii tale s-ar putea să nu înțeleagă niciodată ce simți și de ce te doare atât de mult. Nu încerca să-l obligi să facă asta. El nu se va răzgândi. Iar tu nu trebuie să dovedești nimic nimănui.

Și adevărul este că asta nu e iubire. Este îndrăgostire, pasiune, obsesie. Pentru că atunci când dragostea este adevărată, ea întotdeauna este reciprocă. Când o vei găsi, vei înțelege asta.