7 Semne ale unui Prieten Fals. Iată cum recunoști invidiosul secret din viața ta.

Pentru a nu rămâne abandonat la un moment dat, trebuie să cunoști semnele unui prieten fals:

1. Prietenul fals vorbește doar despre sine, iar pe tine te ascultă cu plictiseală, atunci când vorbești despre problemele tale. Imediat îi va dispărea interesul și va găsi treburi urgente de făcut. Sau îți va ignora cuvintele. El nu este interesat de problemele și greutățile tale.

2. Prietenul fals întotdeauna este ocupat, atunci când ai nevoie de ajutorul lui. Are de făcut cele mai urgente treburi, exact în momentul în care i-ai cerut ajutorul. El însă, mereu îți cere ajutorul, fără să țină cont de resursele tale. El nu-ți apreciază timpul, nu-ți apreciază odihna. Poate suna la cinci dimineața pentru a-și vărsa amarul. Sau poate cere bani, deși financiar trăiește mai bine decât tine. Pentru munca făcută, prietenul fals te mulțumește călduros, dar nu-ți va plăti niciodată – doar sunteți prieteni!

3. Prietenul fals face glume pe seama ta în public. Te critică. Îți va spune despre răutățile pe care alți oameni le-au spun despre tine. El le-a auzit personal! Dar, din anumite motive, nu a obiectat și nu i-a oprit…

4. Prietenul fals îți devalorizează succesul. Sau îți spune că acest succes nu este pentru mult timp. Vei începe fumatul din nou sau te vei îngrășa din nou. Iar dragostea este o iluzie care va dispărea… Și îți va fi greu să lucrezi în funcția de șef, pentru că toată lumea te va urî! Iar din cauza dietei îți va cădea părul…

5. Prietenul fals te bârfește pe la spate. Le spune altora despre viata ta personală. “Accidental” va dezvălui secretele pe care i le-ai împărtășit. Apoi îți va spune nevinovat: oh, mi-a scăpat accidental! Nu trebuia să spun asta? Îmi pare rău!

6. Prietenul fals se folosește de relațiile tale fără știrea ta. El va comunica și va lega prietenii cu prietenii tăi vechi. Va solicita ceva de la ei sau le va oferi serviciile sale.

7. Prietenul fals este invidios. La necaz, e posibil să te susțină uneori – doar prin cuvinte. Iar în secret se va bucura de eșecurile tale. Atunci când ai o bucurie sau un succes, el este trist și supărat.

Există și alte semne ale prietenului fals:

El uită de micile datorii și nu-ți întoarce banii – pe motiv că, a uitat. Iar un serviciu neînsemnat ți-l va fi aminti și le va spune tuturor cum ți-a dat cândva o plăcintă. Chiar și o jumătate de plăcintă. Și dacă ai un admirator sau un iubit, această prietenă falsă, va flirta și va cocheta cu el.

Stai cât mai departe de prietenul fals. E mai bine să nu mergi în viață alături de un astfel de om.