Învață să fii mai productiv! Cum și de ce este important să găsești timp pentru ceva nou în viața ta!

Timpul este cel mai valoros lucru pe care îl avem.

Așadar, cum am putea maximiza timpul petrecut pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții?

Pentru început trebuie să îți perfecționezi cunoștințele în domeniile necesare. Orice nu ar fi, să muncești în mod hotărât și să duci lucrul până la capăt, fără a lua pauze prea îndelungate. Fie că vrei să înveți o limbă străină, să-ți îmbunătățești abilitățile de scriere sau încerci să înveți a citi foarte repede – pentru a-ți perfecționa capacitățile, trebuie să acorzi timp suficient orelor de pregătire. Dacă nu ai probleme cu învățatul, atunci cel mai probabil suferi din cauza insuficienței de timp și scăderea productivității.

E timpul să îți revizuiești programul

Studierea unui domeniu nou începe cu un program actualizat al vieții. Începe cu categorizarea: ,,Dejunul”, ,,Întâlnirile cu clienții”, ,,Rețele de socializare” și așa mai departe. Între timpul personal și serviciu, fiecare ar putea găsi câteva momente care ar putea fi utilizate mai efectiv.

Presupun, că fiecare zi a ta conține câteva intervale de timp liber de vreo 30 de minute. Acesta și este timpul tău personal pentru ceva nou! Dacă vei aduna toate aceste intervale, vei fi uimit să descoperi de cât timp dispui de fapt.

,,Niciodată nu automatiza ceea ce poate fi eliminat și nu delega ceea ce poate fi automatizat sau simplificat.”

Prioritate

Pentru a-ți aranja sarcinile de zi cu zi după prioritate, încearcă să te ghidezi după metoda elaborată de cel de-al 34-lea președinte al SUA Dwight Eisenhower, care a dus o viață foarte productivă. Strategia fostului președinte se numește ,,Eisenhower Matrix”, iar esența ei constă în a-ți împărți sarcinile după categorii:

-Sarcini importante și urgente (trebuie să fie îndeplinite imediat)

-Sarcini importante, dar nu de urgență (pot fi îndeplinite mai târziu)

-Sarcini mai puțin importante, dar urgente (pot fi încredințate altcuiva)

-Sarcini neimportante și nu de urgență (pot fi lăsate pe altă dată)

Clasificarea sarcinilor după aceste categorii îți va permite să determini unde se pierde o mare parte a puterilor tale și cum poți să-ți sporești productivitatea. Dacă îți vine greu să notezi toate acestea într-o agendă, atunci poți găsi foarte multe aplicații corespunzătoare pentru smartphone-ul tău, cum ar fi Smart Progress.

Optimizare

Pentru optimizarea sarcinilor există trei variante: ,,Reducerea sarcinilor de lucru”, ,,Excluderea sarcinilor mai puțin importante în timpul liber” , ,,Unificarea timpului liber”. După ce vei reuși să îndeplinești cel puțin două din cele trei puncte enumerate, vei realiza că dispui de câteva ore, pe care la fel le poți petrece util pentru sine.