Acces interzis pentru flămânzi: 10 reguli ca să nu cumperi ceva în plus

Atunci când facem cumpărături la supermarket suntem mereu tentați să luăm de pe rafturi produse de care nu întotdeauna avem nevoie sau care doar ne îndeplinesc unele pofte și ne fac rău organismului sau siluetei. Îți propunem o instrucțiune cu câteva reguli pe care s-o respecți atunci când mergi la magazin și care te va ajuta să economisești niște bani.

1. Se interzice accesul flămânzilor!

Așadar, ține minte, nu intra niciodată în magazin flămând/ă. În acest moment o să vrei să cumperi totul de pe rafturi și în deosebi produse care dăunează: bomboane, fursecuri, fulgi de cereale, brânzică glazurată ș.a.

2. Lista

Fă o listă cu ceea de ce ai nevoie. Taie 2-3 puncte din ea ( cu siguranță se vor găsi). Ia lista cu tine și respect-o cu strictețe.

3. Singur

E distractiv când mergi la cumpărături cu prietenii. Acest obicei însă te determină să arunci în coș multe produse, fără să te uiți la preț. Mai bine evită cumpărăturile colective.

4. Ocolește zonele ademenitoare

Studiile au arătat că atunci când se află într-un spațiu închis, omul se deplasează împotriva acelui ceasornicului. Vânzătorii care au luat în calcul acest lucru anume așa își amenajează magazinul. La intrare sunt plasate produsele mai scumpe, iar în continuare cumpărătorul este ademenit prin trucuri vizuale și olfactive, în special în zona de patiserie, unde mirosurile de coptură sunt pur și simplu irezistibile.

5. Merchandising-ul

Produsele de primă necesitate precum pâinea, laptele sau zahărul sunt plasate în locuri mai îndepărtate și nu foarte vizibile. Este clar că o să le găsim pentru că noi avem nevoie de ele.

În cele mai vizibile locuri se pun produsele pentru care a plătit producătorul/importatorul.

Produsul a cărui termen de valabilitate expiră în curând se pune cel mai în față, iar cele mai proaspete mai în spate. Încearcă și convinge-te că este așa.

6. Alege produsele de pe rafturile de jos sau de sus

Acolo se află produsele mai ieftine și probabil că și de o calitate mai înaltă. Tot ce este amplasat la nivelul ochilor este încă o capcană a vânzătorilor.

7. Mărcile necunoscute – prietenii tăi noi

De obicei, producătorii începători au prețuri mici și respectă toate normele de calitate. Ei vor să cucerească noi consumatori, de aceea oferă un produs mai bun, cel puțin la început.

8. Publicitatea nu este prietena ta

Ține minte: cuvintele „dietetic”, „degresat” și „ușor” sunt doar trucuri publicitare. Citește eticheta, vezi câte calorii are produsul și care este cantitatea de proteine, grăsimi și glucide.

9. Produsele de lângă casă

În timp ce-ți aștepți rândul să achiți produsele, la casă îți fug ochii după toate ciocolatele, drajeurile și alte mărunțișuri gustoase plasate aici. Ține-ți poftele în frâu, nu cumpăra nimic din acest loc. Cele mai mari venituri ale magazinului le aduc anume vânzările din această zonă.

10. Participă la programele de loialitate

Obține o cartelă de reduceri. O să economisești între 3 și 10%.