Încrederea în sine schimbă multe lucruri în viața noastră…

Încrederea în sine nu se dobândește ușor, ai nevoie timp pentru a o educa în tine.

Fundația pentru încredere se formează atunci când înveți să te iubești, pentru acei oameni care nu te iubesc. Înveți să fii cel mai bun prieten al tău în situațiile dificile. Este un sprijin pe care îl poți găsi în tine. Nu este egoism, ci doar o componentă a unei relații sănătoase și puternice cu tine însăți și cu realitatea din jur.

Când ai încredere în tine, ești o persoană capabilă să realizeze ceea ce altora le este teamă – să scapi de oamenii enervanți și dăunători care nu-ți aduc nimic util în viață. Renunți la ei fără explicații.

Când ești încrezător, ignori oamenii care nu te inspiră. Conștientizezi cât de important este să trăiești calitativ și să încerci să menții acest standard.

Când ești încrezător nu permiți nimănui să-ți afecteze emoțiile. Știi că singurul om  care le controlează – ești tu. Cei care te fac să te simți rău, nu merită atenția ta.

Atunci când ești o persoană încrezătoare, îți apar sentimente romantice sănătoase. Ai cunoscut filosofia relațiilor care spune: relațiile adecvate apar doar după ce găsești armonie cu tine însăți. Nu există strategii stupide și jocuri, ești gata să te concentrezi doar pe persoana care este gata să se concentreze pe tine.

Când ești un om încrezător, nu ai sentimentul că pierzi ceva interesant. Tu faci lucrurile de care ești deja interesat, fără să-ți faci griji că în viața cuiva se întâmplă ceva mai interesant.

Nu-ți mai faci griji dacă cineva a rupt prietenia cu tine. Poate că ați fost prieteni buni la facultate, dar dacă acum nu vă leagă nimic decât amintirile din trecut, merită să faci un pas înainte și să reevaluezi semnificația acestei prietenii.

În plus, nu-ți pasă ce spun ceilalți. Nici măcar nu auzi ceea ce spun, pentru că nu te interesează opinia invidioșilor. Ai în tine suficiente forțe să renunți la lucrurile „moarte”: munca de rutină, relațiile proaste și prietenii toxici. Scapi de capcanele care te-au alungat în colț.

Când ești un om încrezător, încetezi să-i învinuiești pe alții pentru eșecurile tale. Îți asumi responsabilitatea, nu-ți este teamă să iei decizii independent. Dacă nu-ți place ceva, rezolvi singur. Abia acum începi să înțelegi câtă fericire ai pierdut, atunci când te-ai bazat pe opiniile și sfaturile altora.

Procesul de acceptare, când devii mai încrezător în acțiunile tale, îți schimbă viața în bine. Mai puțină dramă și relații goale, mai puțini nervi pentru faptele cuiva. În cele din urmă, tu ești responsabil doar pentru acțiunile tale.