Iată cum să te trezești mai ușor dimineața: 5 pași importanți

Îți este greu să te trezești dimineața? Te simți somnoros și iritat în primele ore ale zilei? Cartea „Magia dimineții” o să te ajute să te trezești devreme și să te bucuri de viață. Începe chiar de mâine!

Ai grijă la ce te gândești înainte de culcare

Ține minte o regulă: primul gând pe care-l vei avea dimineață este ultimul gând înainte de a adormi. De aceea, dacă aseară aveai în cap fraza: „Îngrozitor. Mâine trebuie să mă trezesc la 6:00, n-o să mă satur de somn și o să umblu ca un somnambul.” nu te aștepta ca a doua zi starea ta să fie altfel. Tu îți programezi diminețile, de aceea încearcă să fii mai pozitiv în privința lor și o să le îndrăgești.

Pune deșteptătorul mai departe de pat

Dacă încă nu ai făcut asta, pune deșteptătorul la o distanță mai mare de pat. Asta te va impune să faci mișcare, iar mișcarea înseamnă energie. Așa o să-ți fie mai ușor să te trezești și să obții un pic de motivație.

Spală-te pe dinți

Aceasta este o metodă bună prin care îi oferi organismului câteva minute ca să se trezească treptat. Este un obicei care te va revigora nițel, iar mirosul proaspăt de mentă te va motiva să treci la următoarea etapă.

Bea un pahar cu apă

După 8 ore de somn, organismul se deshidratează, iar acest lucru generează oboseala. Trebuie să știi că atunci când te simți obosit pe parcursul zilei, organismul tău are nevoie de apă și nu neapărat de somn. De aceea, nu uita să bei apă cât mai multă, începând din primele minute ale zilei.

Fă gimnastică

Unii oameni fac duș de dimineață ca să se trezească mai ușor, dar tu încearcă să transpiri mai întâi un pic după câteva seturi de exerciții și doar după asta să mergi la baie.

Gimnastica de dimineață îți îmbunătățește starea fizică, psihologică și emoțională, așa că nu trece peste ea.