Iată de ce parfumul tău scump nu se menține mai mult de 15 minute

Probabil nu o singură dată ai rămas dezamăgită după ce ți-ai cumpărat un parfum. Atunci când ai încercat eșantionul, te-a cucerit din prima secundă, iar când ai început să-l folosești ai înțeles că e un alt miros, chiar dacă ești sigură de marcă și de magazin. Problema vine de la greșelile de utilizare a parfumului, pe care le comit majoritatea femeilor.

Iată 7 sfaturi prețioase cum să-ți pui în valoare parfumul.

Uită de blotter-e

Nu testa aromele cu ajutorul blotter-elor, ele nu scot în evidență toate nuanțele parfumului și îi modifică mirosul. Pentru a-l descoperi în totalitate, trebuie să-l încerci pe propria piele și nu pe cea a consultantului din magazin. Așteaptă un pic până ce parfumul își va dezvălui complet aromele și mai miroase-l o dată.

Obișnuiește-te cu aroma

Nu trebuie să-ți formezi părerea despre parfum imediat după pulverizare. În acest fel reușești să simți doar notele de vârf, iar celelalte rămân nedescoperite. Pentru a fi sigură că îți place sau nu parfumul trebuie să-l porți pe tine măcar câteva ore, deși cel mai bine o noapte. Dacă a doua zi dimineață încă îți mai place, poți să-l cumperi fără nicio îndoială.

Nu freca încheieturile

Compozițiile complicate sunt foarte gingașe. Ele ies în evidență treptat, la contactul cu pielea caldă. Dacă vei aplica parfumul la încheieturile mâinilor și vei freca pentru a încălzi pielea ( ca să miroase mai puternic, așa cum cred multe femei), compozițiile se distrug, aroma se modifică și se pierde mai repede.

Nu parfuma hainele

Mănușile și eșarfele parfumate chiar dacă cuceresc, nu sunt cea mai indicată metodă de a mirosi frumos. Nu uita că parfumul în contact cu țesăturile își modifică mirosul și nu mai este la fel de echilibrat și armonios precum a fost conceput.

Nu parfuma părul 

Părul tău va absorbi și așa aroma parfumului, dacă îl vei aplica corect pe pielea de după urechi și gât. Atunci când te parfumezi direct pe păr, îi poți dăuna acestuia din cauza spirtului agresiv și mai și irosești parfumul degeaba.

Hidratează-ți pielea

Despre acest truc știu foarte puține femei. Pentru ca parfumul să ofere tot spectrul său de arome, e necesar ca acesta să fie aplicat pe pielea hidratată și nu pe una uscată. De exemplu, ai putea mai întâi să aplici ulei sau cremă de corp pe piele și după asta s-o parfumezi.

Păstrează parfumul în dulap

Parfumul trebuie să fie păstrat la un loc ferit de lumină directă, umiditate și temperaturi înalte. Obiceiul de a păstra parfumul la oglinda din baie vine din secolul trecut. Aceste parfumuri erau destinate pentru oaspeți și nu erau parfumurile personale ale gazdelor. Parfumul preferat e ceva intim și nu trebuie să fie neapărat cunoscut de către cei din jur.