Fiecare femeie are dreptul la fericire! Povestea emoționantă a unei mame care a uitat de sine

Ana a decis demult că nu mai vrea să-și piardă timpul comunicând cu bărbații. La început fiica era mică, era inadmisibil pentru ea să aducă vreun bărbat acasă, iar acum nu are timp: serviciu, grija de nepoțică. Iată toată rutina ei.

Însă, destinul a decis, că Ana are dreptul să fie fericită. Într-o zi de duminică, plimbându-se cu nepoțica, Ana l-a cunoscut pe Alexandru. Un bărbat înalt și impozant vorbea foarte grijuliu cu un băiețel de vreo trei anișori.

,,Ce copil norocos, cu așa tată!” – s-a gândit Ana, privindu-i cu zâmbet.

Dar cât de uimtă a fost să audă cum băiețelul l-a numit pe ,,tată” – bunel. Femeia a devenit și mai interesată de cei doi, urmărindu-i de departe, când brusc a observat că micuțul a căzut jos iar bărbatul pierdut căuta prin buzunare șervețele.

Ana a scos repede șervețelele din geantă și s-a îndreptat spre bărbat. Iar nepoțica, fugind după bunică l-a văzut pe băiețel cum plânge și a început să-i povestească ceva, ca să-l liniștească. Așa Ana l-a cunoscut pe Alexandru.

După cum s-a aflat, bărbatul era divorțat, avea un fiu și în fiecare weekend își lua nepotul la plimbare în parc.

Acum Alexandru și Ana mergeau la plimbare cu nepoții împreună. Fără să observe, femeia s-a atașat de Alexandru și așa au început o relație frumoasă. Nefiind obișnuită cu atenția din partea bărbaților, Ana se topea doar privindu-l pe Alexandru, iar el îi răspundea cu acelelași sentimente.

Erau împreună deja de un an, Alexandru chiar a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, însă femeia lua totul în glumă. Ea se temea de reacția fiicei sale. Odată, când a încercat să-i spună Iuliei că în viața ei a apărut un bărbat, Ana a văzut că fiica este împotrivă și a renunțat la ideea de a discuta pe această temă.

Dar aflând că este însărcinată, Ana a înțeles că nu mai poate să țină totul în secret. Mai ales că femeia era decisă să nască. Alexandru era în culmea fericirii, când a auzit că va deveni din nou tată. Pentru prima dată după mulți ani, Ana a simțit că este o femeie adevărată: iubită și care iubește.

Și iată că femeia i-a povestit totul fiicei sale, despre Alexandru și despre sarcină. Însă discuția s-a transformat în ceartă.

Atunci Alexandru a decis să întervină. Calmându-și viitoarea soție, a convins-o să-i permită să discute el cu Iulia.

Ana nu știa despre ce a vorbit Alexandru cu Iulia, dar peste câteva zile fiica a venit la ea și și-a cerut iertare pentru toți acești ani, pentru că mama ei așa și nu a reușit să devină cu adevărat fericită, pentru că a decis că Ana este datoare să își jerfească viața personală doar de dragul ei și să-i mulțumească pentru tot binele ce l-a făcut.

Sarcina a decurs ușor și fără probleme. Ana și Alexandru nu au renunțat la obiceiul lor de a se plimba cu nepoții în fiecare duminică. Femeia a născut un băiat sănătos pe care l-a numit Matei.

Povestea acestei femei este una moralizatoare. După divorț, prea multe femei își jertfesc viața în favoarea intereselor copiilor, uitând de sine. Iar copiii se obișnuiesc cu asta, cresc în adulți foarte egoiști și consideră că mama le este datoare cu ceva. Așadar, iubiți-vă copiii, dar nu uitați și de sine!