Cercetătorii avertizează: Oamenii trecuți de 40 de ani trebuie să lucreze doar 3 zile pe săptămână!

Oamenii preferă să nu recunoască, însă cu cât devenim mai în vârstă, cu atât ne este mai dificil să ne păstrăm dexteritatea și îndemânarea. Odată cu vârstă căpătăm înțelepciune, însă abilitatea de concentrare și de memorare a lucrurilor începe să scadă. De-a lungul timpului, oamenii își pierd capacitatea de a recționa rapid.

Un studiu efectuat la Universitatea Melbourne a demonstrat că oamenii care au trecut de 40 de ani, au un randament de muncă mult mai productiv, dacă lucrează doar 3 zile pe săptămână.

În cadrul studiului australian, au fost implicați circa 3500 de femei și 300 de bărbați care se află la etapa vârstei a doua. Oamenii de știință s-au axat îndeosebi pe abilități precum: raționalizarea abstractă, raționalizarea executivă și memoria, pentru a depista calitatea muncii acestora.

În rezultat s-a stabilit, că participanții au arătat indici extraproductivi când lucrau doar 25 de ore săptămânal. În schimb, performanța acestora s-a redus considerabil când aceștia au început să lucreze 55 de ore săptămânal.

Unul dintre cercetătorii de bază al studiului Colin McKenzie afirmă că nivelul stimulării intelectuale depinde de numărul de ore în care suntem implicați fizic sau cognitiv.

Profesorul McKenzie susține, că în multe țări se discută problema de mărire a vârstei de pensionare, care impune oamenii să muncească mai mult. Însă, pentru sănătatea noastră este foarte important să reducem zilele lucrătoare până la 3 în săptămână.

Așadar, lucrând peste 30 de ore pe săptămână, reprezentanții vârstei mijlocii sunt supuși unui efect negativ pronunțat. Însă numărul de ore variază în dependență de munca pe care o efectuiezi și de condițiile în care îți efectuiezi activitatea.