8 citate despre realitate, care îți vor lărgi limitele conștiinței

Atunci când îți pare că lumea îți fuge de sub picioare și tot cu ce te-ai obișnuit nu mai pare atât de stabil și consistent – nu te grăbi să te sperii. Probabil rațiunea ta este în siguranță, pur și simplu ți se deschid niște legi ale existenței mai subtile.

1. „Dacă vom lua toată populația lumii – 7 miliarde de oameni și vom scoate din atomii din care sunt compuse corpurile noastre spațiul liber, omenirea ar fi cât un cubuleț de zahăr. Aceasta ar fi toată lumea solidă. Dacă acest lucru nu-ți taie respirația, atunci nu știu ce-ar putea să te uimească.”

2. „Trăiește cu încrederea și convingerea că ceea ce de fapt ești e mult mai mult decât omul care te crezi. Mai mult ca atât, trebuie să înțelegi că viața ta are un scop suprem și că eul tău spiritual a planificat această viață în așa fel, încât să ia din cele mai mari greutăți cele mai prețioase lecții de curaj și iubire.”

3. „În anul 1978 a fost realizată o cercetare științifică cu participarea a 7000 de maeștri ai meditației. Ei au meditat timp de 3 săptămâni, concentrându-se la gândurile despre iubire și pace. Incredibil, dar în această perioadă nivelul criminalității în întreaga lume a scăzut cu 16%. S-a micșorat și numărul suicidelor și al accidentelor. Și cel mai uimitor, activitatea teroristă pe întreg globul pământesc s-a redus cu 72%! Gândește-te la asta.”

4. „Nu există alt timp decât acum. Ceea ce percepem noi ca și trecut, prezent sau viitor, în esență sunt coordonate tridimensionale ale timpului și oricare am alege-o, oricum va fi acum. Există doar acum.”

5. Ar fi greu să ne dezvoltăm și să ne perfecționăm sufletul, dacă am avea o singură viață. Nouă ni se oferă mai multe vieți pentru a învăța din greșeli și a ști să reacționăm la orice circumstanțe ale vieții cu iubire necondiționată.”

6. „ Încercarea de a fi buni și iubitori cu cei din jur este o dorință nobilă, însă nouă ne scapă că aceeași atitudine trebuie s-o avem și față de noi înșine. Noi uităm că fim buni, iubitori și empatici cu propria persoană.”

7. „Există o sumedenie de confirmări științifice că realitatea pe care o percepem noi cu organele senzoriale, de fapt este o iluzie foarte convingătoare.”

8. „Ești iubit fără margini și tot ce se întâmplă în viața ta e pentru binele tău. De aceea relaxează-te. Relaxează-te și încearcă să asimilezi această lecție minunată a dragostei.”

Citate preluate din cartea „Realitatea fără voal” de Ziad Masri