Începe să trăiești conștient după aceste 10 principii și totul se va schimba

Ai auzit vreodată despre viața conștientă? Această practică a devenit foarte populară în ultimii ani, iar cercetările au confirmat eficacitatea sa.

De fapt, practica conștientizării este cunoscută de secole, datorită învățătorului spiritual Guatama Buddha.

Esența conștientizării este în a accepta ceea ce se întâmplă în momentul de față, fără aprecieri sau gânduri cu referire la cum ai fi vrut ca totul să fie.

Această practică îți poate schimba viața, dacă e s-o aplici regulat. Iată câteva principii după care să te conduci.

1. Unica realitate pe care o ai este aici și acum

Trecutul este o iluzie, el nu mai există. Viitorul încă nu a sosit, înseamnă că încă nu există. Unicul lucru care există cu adevărat este ceea ce se întâmplă cu tine aici și acum.

2. Gândurile negative sunt inofensive până în momentul în care crezi în ele

Gândurile bâzâie în capul nostru ca un roi de albine. Ele vin și pleacă – este un proces firesc. Noi începem să suferim atunci când devenim un tot întreg și începem să zburăm împreună cu „albinele noastre”. Dacă o să te oprești pentru o secundă și o să încerci să-ți privești gândurile dintr-o parte vei înțelege că ele nu te reprezintă în totalitate.

3. N-o să pățești nimic din cauza furiei. Furia însăși este o pedeapsă.

Fiecare dintre noi uneori își iese din fire, se înfurie, se supără, dar aceste lucruri nu ne ajută să rezolvăm problema. E foarte ușor să ne înfuriem, e ca și cum ai aprinde un chibrit, iar pentru a face ceva util, important e nevoie de mult curaj. Când vom conștientiza că furia nu ne ajută la nimic, vom înceta să mai irosim energie în van.

4. Armonia interioară înseamnă să fim noi înșine, fără necesitatea aprecierii celor din jur

Multă lume este preocupată de ceea ce cred alții despre ei. Însă pentru a fi noi înșine, nu avem nevoie de alții. Ceea ce spun cei din jur nu trebuie să ne afecteze.

5. Totul în lumea asta este creat de două ori, mai întâi în minte și mai apoi în realitate

Creierul nostru este un instrument incredibil de puternic, care crează lumea din jurul nostru. Adevărul este că noi nu acționăm până ce creierul nu înțelege ce avem de gând să facem. De aceea mai întâi trebuie să existe scopuri, planuri și numai după asta acțiuni.

6. Trebuie să parcurgem această cale singuri

Viața este plină de neplăceri și necazuri. Nimeni nu le poate evita. Există un singur lucru pe care îl putem mereu controla – cât efort și voință depunem pentru a le depăși. Fericirea și norocul tău nu trebuie să depindă exclusiv de ceea ce se întâmplă în jur. Tot de ce avem nevoie pentru fericire se găsește în interiorul nostru.

7. Trăiește după propriile convingeri

Nu încerca să te schimbi pentru că lumea așteaptă asta de la tine. Rămâi fidel propriilor convingeri, pentru că cel mai important în viață este să faci ceea ce-ți spune inima.

8. Calea corectă și calea ușoară rareori e una și aceeași

Nimeni nu ne-a promis că va fi ușor: fiecare pas va fi complicat, dar te va duce acolo unde vrei. Dacă un lucru pare extrem de greu și imposibil, nu înseamnă că n-o să reușești să-l faci. Din contra acesta este încă un motiv pentru a-ți atinge scopurile.

9. Dacă vrei să primești ceva de la viață, va trebui să plătești

În loc să răspunzi la întrebarea „Ce vreau acum cu adevărat?”, întreabă-te „Pentru ce sunt gata să îndur?”

Când vei răspunde la cea din urmă, vei înțelege ce vrei cu adevărat și viața ta va deveni conștientă și completă.

10. Atunci când încerci să controlezi totul, pierzi capacitatea de a primi plăcere de la viață

Cât de mult ne dorim să controlăm totul, să avem stabilitate și confort! Ironia vieții este că în ea nu există confort. Noi nu controlăm absolut nimic. Cu cât mai repede vom conștientiza asta, cu atât mai bine.