De ce e atât de importantă lectura: 7 motive care vor convinge pe oricine să citească

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii pasionați de lectură nu pot renunța în niciun caz la ea? Ce îi ajută să nu se plictisească, să nu obosească de ea… Nu e vorba doar despre conținuturi interesante. Iată ce alte beneficii mai aduce cititul, pe lângă plăcere.

1. O bază sigură de cunoștințe

Se spune că mintea are nevoie de cărți, la fel cum creionul de ascuțitoare. Încă din cele mai vechi timpuri marii înțelepți citeau foarte mult și numai după asta puteau să încerce să scrie și ei ceva. În prezent internetul este o sursă bună de informație, dar nu la fel de sigură ca și cărțile. Cele din urmă sunt verificate mai riguros și pot fi o bază sigură de conștințe pentru tine.

2. Îmbunătățește imaginația

Spre deosebire de vizionarea filmelor, lectura cărților presupune ca cititorul singur să-și închipuie cele descrise, pe când imaginile video îl limitează. Atunci când în mod regulat îți imaginezi în minte anumite obiecte sau situații descrise în carte, îți îmbunătățești imaginația. Einstein spunea că imaginația e mai importantă decât cunoștințele.

3. Experiențe noi

Atunci când avem în mâini o carte interesantă, noi ne deconectăm de lumea exterioară. Viața în lumea cărții este o experiență nouă. Acesta este unul dintre beneficiile cititului. Această experiență nu poate fi înlocuită, o poți trăi în felul tău atunci când alegi cartea potrivită.

4. Marii genii citeau cărți

Chiar și cei mai ocupați oameni se dedică lecturii înainte de culcare. Swami Vivekananda, Abraham Lincoln și Nelson Mandela sunt doar câțiva oameni celebri, renumiți pentru pasiunea lor față de lectură.

5. Numai un om care citește poate trăi o mie de vieți

Poți deveni oricine, atunci când citești. Poți trăi mii de vieți, atunci când citești. Viața iubitorilor de lectură nu este niciodată plictisitoare. Datorită fanteziei lor ei se pot regăsi în diferite roluri.

6. Lecții de viață

Cărțile ne învață să trăim, fără să greșim noi înșine. Noi putem trece prin greutăți, bucurii, dezamăgiri, plăcere, dar fără să le întâlnim în realitate. Cărțile ne oferă lecții de viață pe care le putem aplica zi de zi.

7. Cărțile de dezvoltare personală

Aceste cărți nu au un subiect intrigant, dar pot fi o bună sursă de inspirație și motivație. Iar fără aceste două componente este imposibil să obții succes. Cărțile ne pot ajuta să găsim adevăratul sens al vieții.

Râde, plângi, bucură-te împreună cu ele. Cărțile sunt prietenii care îndrumă și care nu te judecă niciodată.