5 FRAZE îndrăgite ale Narcisiștilor și Sociopaților. Astfel îi recunoști!

Sociopații și narcisiștii trăiesc printre noi. Ei arată ca niște oameni normali și chiar sunt plăcuți, până când îi cunoști mai bine. Îi trădează unele fraze caracteristice pe care le folosesc pentru a face oamenii să se îndoiască de sine.

Acești oameni au 5 fraze îndrăgite, cu ajutorul cărora îi pot provoca isterie unui om normal.

1. ”Ești nebun, cu două fețe, gelos, supărat, obsedat de mine” – și lista poate continua. Insultele încep atunci când relația deja s-a înrăutățit. La început, ei spun că foștii lor parteneri, colegi, prieteni – sunt psihopați, cu două fețe, geloși, supărați și încă sunt obsedați de ei. Totuși, păstrează legătura cu acești oameni ”răi”, creând astfel haos. Apoi, și tu ajungi în lista ”idioților”, motiv pentru care îți apar complexe și se reduce stima de sine. Umilind – astfel își justifică comportamentul toxic.

2. ”Ești atât de sensibil(ă)!” Ei se plictisesc destul de repede să răsfețe pe cineva cu complimente, de aceea te vor ignora câteva zile, așteptând o reacție. Când vei ceda, imediat vei fi acuzat(ă) că ești prea sensibil(ă) sau obsesiv(ă).

Ei te vor devaloriza și te vor critica, uneori tachinându-te sau făcând glume pe seama ta, până când vei spune tot ceea ce crezi. Pentru ei, acesta este un motiv să te facă să crezi că delirezi. Timp de câteva săptămâni, aceștia sunt capabili să transforme o persoană calmă și bună, într-un ghem de nervi, chinuită de frică și îndoială de sine.

3. ”Ai înțeles greșit”. Narcisiștii și sociopații în mod deliberat îți vor spune lucruri lipsite de sens, pentru a te deruta.  Acest lucru se numește Gaslighting: ei fac sau spun ceva, iar apoi afirmă că ai înțeles greșit sau neagă ceea ce a fost cu adevărat. De fapt, tu ai înțeles corect, doar că ei încearcă să te facă să te îndoiești de propriul sentiment al realității.

4. ”Fără mine ești pierdut(ă)” – e dorința cea mai mare a acestor oameni. Frazele și acțiunile lor manipulatoare sunt concepute astfel încât să te facă să crezi asta. Dar nu o fac pentru că tind să construiască o relație sănătoasă. Scopul principal este controlul total și dominația și ei își ating acest scop, făcându-te să te simți incomod. Nu le permite să te trateze astfel, te vei descurca și vei trăi bine fără ei.

5. ”Urăsc dramele.” La început, acești oameni îți vor lăuda caracterul ușor. Dar nu uita că ei sunt mincinoși patologici, escroci și victime veșnice. După un timp, calitățile lor vor ieși la iveală și vei rămâne confuz(ă). E suficient să-i spui că ești supărat(ă) sau indispus(ă) și imediat îți va declara că urăște dramele și se va comporta atât de dezgustător, încât te vei simți și mai rău. În cele din urmă, te face să te simți o persoană ipocrită.