Cum învingem lenea: Iată o metodă simplă să îi faci față și să devii mai productiv!

Îndoiala este un lux, pe care nu putem să ne îl permitem.

Lenea! Fiecare din noi s-a ciocnit cu ea cel puțin o dată în viață. Copiii pot fi impuși de părinți, adulții de conducere la serviciu sau cei apropiați. Dar cum să eviți această capcană a leneviei fără ajutorul celor din jur și cum să îi faci față de unul singur?

Astăzi îți voi împărtăși metoda, care mă ajută să depășesc starea de lene.

Am încercat diferite metode, însă nici una dintre ele nu au fost destul de eficiente. Dacă începeam vreun lucru oarecare, atunci data următoare chiar și începutul era un eșec total.

Atunci m-am gândit, posibil problema constă în faptul că îmi este frică de un rezultat prost și de ce vor crede oamenii din jur despre mine. Nici îndepărtarea temerilor de condamnare și eșec nu m-au ajutat să scap de lene. Continuam să amân și să evit treburile pe care le aveam de făcut. Mă înțelegi?

Am încercat iarăși să analizez și să caut cauza… Nu mi-a căzut mărul în cap, însă totuși am reușit să găsesc soluția.

Cauza leneviei s-a dovedit a fi – îndoielile! Îndată ce am încetat să mă îndoiesc: să fac – să nu fac, să spun – să tac, să merg – să nu merg și tot așa mai departe, am reușit să înving lenea.

A devenit ușor și simplu să îndeplinesc tot ce trebuie să fac, indiferent de rezultat. Acest pas a fost pentru mine un progres în dezvoltarea personală și, ca rezultat trecerea la următorul nivel de dezvoltare sistemică a personalității.

Fă primul pas în calea spre o nouă viață productivă! Dacă nu astăzi, atunci când?