(VIDEO) O să vrei și tu câteva joburi. Cei de la Google îți explică pentru ce

Se pare că în viitorul apropiat nu vom mai fi nevoiți să lucrăm câte 8 ore 5 zile pe săptămână. Personaje importante din businessul mondial spun că e mai bine ca oamenii să aibă mai multe joburi part-time, decât unul full-time. În acest fel oamenii rămân mai interesați, obosesc mai puțin și obțin siguranța în ziua de mâine. Dacă pierzi un loc de muncă, o să ai în continuare alte surse de venit, din celelalte joburi!

Investitorul Vinod Khosla a avut o discuție interesantă cu fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin la această temă. Iată cele mai bune idei desprinse din acest interviu.

1. Oamenii de afaceri trebuie să privească în viitor nu cu 4 ani înainte, cum se procedează acum, ci cu 20 de ani. – a menționat Page. El își amintește cum cei de la Google au fost criticați de Steve Jobs: „Voi, băieți, încercați să faceți prea multe.”

2. Societatea nu are nevoie ca toți să muncească full-time. Ceea de ce avem nevoie ca să fim fericiți – o casă, sentimentul de siguranță, oportunități pentru copii, putem să obținem acum, fără să muncim câte 80 de ore pe săptămână. De fapt, nu e nevoie de atâta muncă. – s-a dat cu părerea Page.

3. Desigur, oamenii au nevoie să simtă că sunt ocupați, că cineva are nevoie de ei – aceste doleanțe se realizează anume prin muncă. O posibilă soluție poate fi –  micșorarea săptămânii de muncă sau împărțirea serviciului full-time în câteva joburi part-time.

„Atunci când întreb cine vrea o săptămână de concediu suplimentar sau zile de muncă a câte 4 ore, 100% ridică mâinile” – Larry Page

4. Automobilele personale în curând vor ține de trecut. De ce? „ Dacă vom lua ca exemplu automobilele cu sistem de autopilotare, atunci ele ne pot schimba cu totul percepția despre transport și ne pot lipsi de necesitatea de a avea o mașină personală, loc de parcare ș.a.

Interviul integral poate fi vizionat mai jos: