Copiii sau relația dintre soț și soție ar trebui să fie prioritatea de bază a familiei?

Familia este o altă capodoperă a Creatorului, după om. Dacă vrei să faci societatea sau statul slab – e suficient să distrugi familia.

Unul dintre factorii distructivi al relațiilor de familie – este atitudinea greșită față de copii. Mai exact, nu relația de familie, ci dintre soț și soție – ea se află sub cea mai mare presiune.

În unele familii soția practic nu-i permite soțului să participe la educația copiilor, încercând să-i transmită ideea că sarcina lui principală este să întrețină familia. În alte familii, se întâmplă exact opusul: mama are rolul de casnică, iar tata controlează copiii. Iar în alte familii, există un dezacord total în materie de educație – unul dintre părinți le permite totul, iar celălalt invers. Un fel de polițistul bun și polițistul rău.

Totuși ce este mai important?

Prioritatea de bază a familiei – ar trebui să fie relația dintre soț și soție. Da, da! Și dacă pentru voi ea nu este o prioritate, sunteți pe calea greșită.

Creatorul a desemnat căsătoria: “Fie ca doi să fie un singur trup.” Un tot întreg. Nu tata și fiul, nu mama și fiica. Soțul și soția sunt un întreg, care nu poate fi divizat. Copiii sunt fructul iubirii lor. Fructul nu rămâne pe copac pentru totdeauna. Se maturizează și se rupe. Copiii cresc, părăsesc casa părintească, își creează familiile lor.

Fructul a căzut, iar pomul a rămas. Apare întrebarea – în ce stare? Mai puternic sau uscat, frânt și mâncat de viermi din interior? Un pom bun aduce fructe bune. Un pom rău – fructe rele.

Atunci când copilul încă din copilărie vede un model de familie distorsionat, în mintea lui se creează o imagine că așa este normal. El captează instantaneu dezacordul dintre părinți și începe să folosească asta în scopurile proprii. “La mama nu vreau, ea este severă. Plec la tata.” Sau imediat după pedeapsă, copilul caută protecție la celălalt părinte și primește de la el mângâiere.

Părinții ar trebui să se pună de acord în educația moștenitorilor. Doar atunci copiii văd unitatea dintre mama și tata și învață să-i respecte în egală măsură. Astfel și dragostea, care leagă strâns doi adulți, se va revărsa peste copii.

Responsabilitatea noastră față de copii este aceea de a-i educa, ridica, dota și elibera. Responsabilitatea unul față de celălalt – este să rămâneți un tot întreg până la sfârșitul vieții.

Tatăl ar trebui să fie, în primul rând, un exemplu de soț, mama – un exemplu de soție. Asta este cel mai important lucru, deoarece fiii și fiicele vor deveni soți și soții în viitor. Dar ce exemplu primesc de la noi?