În India a fost construită cea mai înaltă statuie din lume! Depășește de două ori Statuia Libertății!

Demult în lume nu s-a mai construit ceva înspăimântător de înalt! Iată că a venit timpul – îți prezentăm ,,Statuia Unității”, care recent a fost inaugurată în statul Gujarat din India. Aceasta îi este dedicată fostului viceprim – ministru al țării Sardar Vallabhbhai Patel, fondator al Republicii India, care a jucat un rol de lider în lupta pentru independența țării.

Statuia are o înălțime de 182 de metri, iar împreună cu postamentul – 240 de metri și a devenit cea mai înaltă din lume, depășind Templul Buddha din China.

Statuia Unității a fost ridicată pe o insulă mică numită Sadhu Bet. Pentru a putea fi vizitată, insula a fost legată de continent cu ajutorul unui pod, dispune de un muzeu în interiorul bazei statuii, o grădină memorială, un parc de distracții și chiar un hotel.

Aceasta este de două ori mai înaltă decât renumita Statuie a Libertății. Construcția a început în anul 2013 și a costat în total 430 de milioane de dolari, de asemenea au fost necesare 24 de mii de tone de oțel și armături metalice.

Iată așa arăta statuia la primele etape de înălțare.

Pentru a realiza imensitatea monumentului este suficient să privești aceste fotografii. Impresionant, nu-i așa?

Construcția deja a stârnit controverse și indignarea activiștilor de mediu care susțin că aceasta a distrus habitatul numeroaselor viețuitoare din zonă și a dus la strămutarea unor triburi indigene protejate până acum de lege.

Statuia Unității, care este îmbrăcată în bronz, nu va rămâne cea mai înaltă pentru mult timp. În doi ani, o statuie și mai înaltă, reprezentând conducătorul Marathi Chhatrapati Shivaji din secolul al XVII-lea, va fi terminată în largul coastei Mumbai. Aceasta va avea o înălțime de 212 de metri.